Noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

Noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

Noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing. Deze salade zit tussen een coleslaw en Thaise noedelsalade in. Super lekker, super simpel en gezond!

noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

Amerikaanse coleslaw gecombineerd met Thaise noedelsalade

Soms ontstaan recepten spontaan tijdens het maken. Zo ook deze noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing. Ik wilde eigenlijk een Thaise noedelsalade maken met gehakt maar ineens had ik daar niet zo’n trek meer in.

Ik had in de koelkast ook nog alle ingrediënten liggen om een coleslaw te maken. Dat was eigenlijk bedoelt voor op de Amerikaanse burger.

Na een beetje spelen met de ingrediënten kwam daar uiteindelijk deze heerlijke noedelsalade uit met de knapperigheid van een coleslaw.

Pindadressing

De pindadressing voor dit recept is eigenlijk gewoon een soort pindasaus maar dan koud. Ik gebruik tegenwoordig dit recept ook vaak voor mijn pindasaus. Het enige verschil is dat ik dan heet water toevoeg en even verwarm op het fornuis.

Voor deze pindadressing gebruik ik gewoon als basis pindakaas….lekker makkelijk dus! Dit meng ik in een keukenmachine samen met sesamolie, knoflook, gember, sambal, sojasaus, rijstazijn, honing, limoensap, ketjap manis en uiteraard een snuf peper en zout.

Deze pindadressing is als pindasaus ook erg lekker bij de Thaise kipspiesjes in kruidige kokosmelk gemarineerd.

TIP: heb je geen kleine keukenmachine dan kan je eventueel ook een vijzel gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je de gember en knoflook raspt ipv hakt.

Recept noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

noedelsalade met pindadressing

Noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

Deze noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing is echt een smaakexplosie om te eten. Gezond, snel en simpel te bereiden!
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatisch, Nederlands, Thais, Thaise
Trefwoord: kruidig gehakt, noedels, noedelsalade, pindadressing
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

KRUIDIG GEHAKT:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

NOEDELSALADE:

  • 125 gram woknoedels
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • 150 gram geraspte wortel ik gebruikte een zakje voorgesneden wortel
  • 300 gram witte kool of spitkool ik gebruikte een zakje voorgesneden kool
  • 1 paprika in dunne reepjes gesneden
  • hand koriander fijngehakt
  • handje gezouten pinda's
  • seroendeng

PINDADRESSING:

  • 3 eetlepels pindakaas flinke eetlepels
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gehakt
  • 2 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel rijstazijn ook wel sushi azijn genoemd
  • 1/2 eetlepel honing
  • 1 limoen sap nodig
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • scheut water

Instructies

  • Meng in een blender/keukenmachine alle ingrediënten voor de pindadressing tot een smeuïge geheel. Voeg een scheut water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en fruit de uien met de knoflook. Voeg het gehakt toe samen met de specerijen en bak tot het goudbruin en gaar is. Giet eventueel overtollig vocht af. Je wilt een beetje knapperige stukjes gehakt hebben. 
  • Bereid de noedels/mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie.
  • Meng in een grote mengkom de reepjes komkommer, wortel, witte kool, paprika, gehakt, koriander en de noedels. Meng de pindadressing naar smaak door de salade. Bestrooi met een handje (gezouten) pinda's, seroendeng en/of extra koriander.
  • TIP: onze meiden vinden koriander niet altijd even lekker….maar net hoe hun bui is…ik vervang dit ook weleens voor fijngehakte bosui.
    TIP: ook lekker is nog om reepjes verse mango door de salade te mengen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing

De kids eten heel graag deze noedelsalade. Het lekkerste is overigens wel om meteen de salade te eten na bereiding. Wanneer je dit niet doet zal de noedelsalade wat “zompig” worden en dat is zonde.

Hopelijk ga jij net zo genieten van deze noedelsalade met kruidig gehakt en pindadressing als wij doen thuis.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken