Aardappelsalade met ham en ei

Aardappelsalade met ham en ei

Een aardappelsalade is wat ons betreft een ideale maaltijd in de zomer. Deze aardappelsalade met ham, ei en kruidige dressing kan je zowel bij de lunch als avondmaaltijd eten. Ook is de salade heerlijk als bijgerecht voor bij de bbq. Tevens kan je dit soort aardappelsalades zowel lauwwarm als koud eten. Ik persoonlijk vind de salade wel op zijn lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft kunnen staan. Hierdoor trekken alle smaken namelijk goed in de salade. Uiteraard kan je de salade ook gewoon in het najaar, winter of lente eten šŸ˜‰

Welke aardappel je gebruikt voor in een aardappelsalade hangt echt van persoonlijke voorkeur. Ik gebruik zelf altijd een iets kruimige aardappel. Deze blijft namelijk stevig maar is toch ook smeuĆÆg. Houd jij nu juist van een echt stevige salade, dan kan je beter een vastkoker nemen. De aardappeltjes moet je net aan beetgaar koken. Je wilt namelijk wel een beetje bite hebben. Het is niet de bedoeling dat het een “puree salade” wordt.

recept aardappelsalade met ham en ei

Recept Afdrukken
koude aardappelsalade met ham en kruidige saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
KRUIDIGE DRESSING
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
KRUIDIGE DRESSING
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar, spoel af en laat de aardappelen even afkoelen. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, snuf peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie en citroensap. Als de saus te dik is, voeg dan een heel klein scheutje water toe.
  2. Meng de afgekoelde aardappelen met de kruidige dressing/saus, hamreepjes, ui, zilveruitjes en augurk. (gebruik niet meteen alle saus). Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd vlak voor serveren de eieren in partjes en leg deze op de aardappelsalade. Bestrooi met een beetje vers gehakte peterselie en eventueel een beetje chilivlokken.
  3. TIP: ook lekker met sla, tomaat en komkommer.
Deel dit Recept

TIP: ik gebruikte kant en klare hamreepjes maar de salade is ook erg lekker met gerookte kip of rauwe ham. Door het vlees te variƫren krijg je iedere keer toch weer een andere salade.

kruidige aardappelsalade

kruidige aardappelsalade met ham, voor het gemak koos ik hamreepjes

Deze kruidige aardappelsalade is echt niet alleen lekker om in de zomer te eten. Op foto ziet het er super mooi en lekker uit, al zeg ik het zelf šŸ˜‰ Het lekkerste is echter om de aardappelsalade te eten, als je de aardappels op je bord prakt met een beetje extra saus. (niet zo fotogeniek) Ook een lekkere aardappelsalade is die met gerookte kip.

aardappelsalade met ham, ei en kruidige dressing

De combinatie van de kruidige aardappelsalade met het romig van de gekookte eieren is echt erg lekker. Smeer een geroosterd broodje in met een dikke laag roomboter (aan de lijn doe je even niet) en dan een dikke laag van de “geprakte” aardappelsalade erop met ei……echt zo heerlijk! Ondanks de uitgesproken smaak van de salade, hebben zowel Beaudine als Amaranthe goed meegegeten. Het enige was ze niet zo lekker vonden waren de stukjes augurk. Die werden er dus kundig uitgevist.