aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat

aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat

Deze aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat was absoluut weer een vreugdedansje waard! Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een ovenschotel met kip en spek ging maken. Echter al kokende kwam ik op een heel ander idee. Meestal worden dit de beste recepten en dat gold ook voor deze aardappel ovenschotel met tonijn. Ik kwam op het idee na aanleiding van mijn krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt, spek, ui en kaas. Ik kreeg daar zoveel inspiratie van, dat jullie de komende tijd nog heel veel ovenschotels kunnen gaan verwachten. 

Recept aardappel ovenschotel met tonijn

aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat

aardappel ovenschotel met tonijn

3.42 van 12 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in stukken van ongeveer 3 cm gesneden
  • 1 (grote) ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie (redelijk uitgelekt)
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 bekertje (200gram) crème fraîche
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf zout en peper
  • 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • 2 grote takjes rozemarijn fijngehakt
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas
  • 1/2 bol mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie of boter. Kook de aardappelen tot je ze in kan prikken, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Giet de aardappelen af.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de courgette, tonijn, cherrytomaten, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. (wel blijven roeren) Voeg dan de gekookte aardappelen en crème fraîche toe en meng dit goed door het groentemengsel. Breng op smaak met de verse kruiden en 1 tl nootmuskaat. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en mozzarella. Bestrooi eventueel nog met extra zwarte peper en/of chilivlokken. Bak de aardappel ovenschotel met tonijn in 15-20 goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Ovenschotel met aardappel, tonijn, courgette en tomaat

aardappel ovenschotel met tonijn en courgette
Misschien is het niet heel erg voor de hand liggend om een aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat te maken. Maar ik weet zeer dat als je deze eenmaal een keertje gegeten hebt, dat hij vaker bij je op tafel komt te staan 🙂 Beaudine eet hem het liefst nu ieder week, dus dat zegt wel wat. 
ovenschotel met tonijn
Ik maakte bij de ovenschotel een frisse salade met sla, tomaat, komkommer, tomaat en de helft van de overgebleven mozzarella. Klein beetje olijfolie eroverheen, zout, peper en een snuf hot biber (chilivlokken) Super lekker!

Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-doperwten-en-rode-paprika/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-chilisaus-ovenschotel/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-ovenschotel-krieltjes-kip-en-groenten/” target=”_blank”]