Deze aardappel ovenschotel met tonijn, courgette en tomaat was absoluut weer een vreugdedansje waard! Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een ovenschotel met kip en spek ging maken. Echter al kokende kwam ik op een heel ander idee. Meestal worden dit de beste recepten en dat gold ook voor deze aardappel ovenschotel met tonijn. Ik kwam op het idee na aanleiding van mijn krieltjes ovenschotel met gekruid gehakt, spek, ui en kaas. Ik kreeg daar zoveel inspiratie van, dat jullie de komende tijd nog heel veel ovenschotels kunnen gaan verwachten.
Recept aardappel ovenschotel met tonijn
aardappel ovenschotel met tonijn
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in stukken van ongeveer 3 cm gesneden
- 1 (grote) ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie (redelijk uitgelekt)
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 bekertje (200gram) crème fraîche
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf zout en peper
- 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- handje verse petereselie fijngehakt
- 2 grote takjes rozemarijn fijngehakt
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
- 1/2 bol mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie of boter. Kook de aardappelen tot je ze in kan prikken, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Giet de aardappelen af.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, rode peper en een snuf peper en zout. Voeg de courgette, tonijn, cherrytomaten, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. (wel blijven roeren) Voeg dan de gekookte aardappelen en crème fraîche toe en meng dit goed door het groentemengsel. Breng op smaak met de verse kruiden en 1 tl nootmuskaat. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en mozzarella. Bestrooi eventueel nog met extra zwarte peper en/of chilivlokken. Bak de aardappel ovenschotel met tonijn in 15-20 goudbruin.
Ovenschotel met aardappel, tonijn, courgette en tomaat
Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-doperwten-en-rode-paprika/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-chilisaus-ovenschotel/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-ovenschotel-krieltjes-kip-en-groenten/” target=”_blank”]