10 recepten met pesto

10 recepten met pesto

10 recepten met pesto. Ben jij net zo verzot op pesto als wij zijn? Dan hoop ik dat je in ons overzicht iets lekkers ziet staan wat je thuis zelf wilt gaan maken.

Met pesto kan je namelijk zoveel lekkers maken. Je kunt pesto verwerken in zowel koude als warme gerechten.

10 recepten met pesto

10 recepten met pesto

Welke pesto gebruiken

Tja, ik heb het al vaker vermeld op onze blog. Ik ga meestal voor snel en simpel! Daardoor maak ik vrij weinig zelf pesto. Ondanks dat zelf pesto maken helemaal niet zo mega veel werk is.

Meestal gebruik ik gewoon kant en klare pesto’s uit de supermarkt. Dit kan pesto uit een potje zijn of “verse” pesto van de versafdeling.

Wanneer het weekbudget het toelaat gebruik ik echter wel graag de verse pesto van de supermarkt. Die vind ik qua smaak net iets lekkerder.

Welke pesto je dus wilt gebruiken voor de recepten kan en mag je helemaal zelf weten 🙂

pasta pesto met geroosterde tomaten

Wanneer je snel, lekker en gezond wilt eten dan ga je denk ik wel heel blij worden van deze pasta pesto met geroosterde tomaten. Deze maaltijd staat bij ons in de zomers soms wel 2x per week op het menu.

Ga naar het recept van de pasta pesto met geroosterde tomaten:

pasta pesto met geroosterde tomaten

Salade caprese met pesto en tomaat

Een salade saai om te eten? Echt niet! Deze simpele salade caprese met pesto en tomaat is namelijk super smaakvol. Lekker met romige stukjes mozzarella en geroosterde pijnboompitten.

Het voordeel van pesto is natuurlijk dat het zoveel smaak heeft dat je verder weinig nodig hebt voor een smaakvolle maaltijd.

Ga naar het recept van de salade caprese met pesto en tomaat:

salade caprese met tomaat, mozzarella en pesto

Pastasalade met pesto en gegrilde kip

Deze pastasalade met pesto en gegrilde kip kan je zowel (lauw)warm als koud eten. Bij ons wordt deze salade dus gewoon het hele jaar door gegeten.

Ga naar het recept van de pastasalade met pesto en gegrilde kip:

pastasalade met pesto en gegrilde kip

Courgette carpaccio met prosciutto en pesto-mayonaise

Wist je dat je courgette ook prima rauw kunt eten? Je moet alleen zorgen dat je echt hele dunne plakjes snijd. Tegenwoordig is er ook een courgette speciaal gekweekt om rauw te eten.

Deze courgette carpaccio met prosciutto en pesto-mayonaise is heerlijk als bijgerecht maar kan ook prima tijdens de lunch gegeten worden.

Ga naar het recept van de courgette carpaccio met prosciutto en pesto-mayonaise:

10 recepten met pesto courgette carpaccio met prosciutto

Gegrilde kipburger met tomatensalsa

Een van onze favoriete burgers van dit moment is deze gegrilde kipburger met tomatensalsa en citroen-pesto mayonaise. Gelukkig is deze burger nog redelijk gezond ook. Je kunt hem dus zonder schuldgevoel eten.

Ga naar het recept van de kipburger met tomatensalsa:

gegrilde kipburger met tomatensalsa

Italiaanse hamburger met kruidige ketchup en groene pesto

We blijven nog even in de burgers. Deze Italiaanse hamburger met kruidige ketchup en groene pesto is namelijk ook echt super lekker. De combinatie van de kruidige ketchup en groene pesto is echt een feestje om te eten.

Ga naar het recept van de Italiaanse hamburger met kruidige ketchup en groene pesto:

Italiaanse hamburger met pesto, kruidige ketchup en mozzarella

Pastasalade met gerookte kip en pesto

Dit is één van de eerste pastasalade recepten op onze blog geweest. Al jaren eten wij deze pastasalade met gerookte kip en pesto heel erg graag. Ben jij geen liefhebber van gerookte kip? Dan kan je dit ook vervangen voor stukjes gegrilde kip.

Ga naar het recept van de pastasalade met gerookte kip en pesto.

10 recepten met pesto: pastasalade met gerookte kip en pesto

Sandwich met prosciutto en mozzarella

Deze sandwich met prosciutto en mozzarella is extra lekker door de romige en frisse pesto-mayonaise. Wanneer het in de zomer echt heel warm is, dan eten wij deze sandwich ook graag als lichte avondmaaltijd.

Ga naar het recept van de sandwich met prosciutto en mozzarella:

10 recepten met pesto: sandwich met prosciutto

Italiaanse oesters met pesto van de bbq

We gaan nu eventjes lekker decadent doen met deze Italiaanse oesters met pesto van de bbq. Dit is zeker geen gerecht wat je wekelijks zult gaan maken. Wanneer je jezelf (of visite) echter eventjes flink wilt verwennen dan zijn deze gegratineerde oesters wel echt pure verwennerij.

Ga naar het recept van de Italiaanse oesters met pesto van de bbq:

Italiaanse oesters met pesto van de bbq

Tomatensalade met pesto en mozzarella

We sluiten deze top 10 af met een gezonde, kleurrijke en bovenal super lekkere tomatensalade met pesto en mozzarella. TIP: je zou de tomatensalade eventueel ook kunnen uitbreiden met plakjes prosciutto of ook lekker met krokant gebakken spekjes.

Ga naar het recept van de tomatensalade met pesto en mozzarella:

10 recepten met pesto: tomatensalade met pesto en mozzarella

10 recepten met pesto

Hopelijk heeft dit overzicht je geïnspireerd om aan de slag te gaan met heerlijke recepten gemaakt met pesto.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken