pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten

KokenKoken
pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten
Deel met je vrienden:

pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren penne
  • 1 stuk gerookte kip in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 flinke eetlepels groene pesto
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge
  • 80 gram pijnboompitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 6 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • 1 zak veldsla

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel met olijfolie tegen het plakken.
  • Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren
  • Meng in een grote kom de penne met de groene pesto
  • Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en veldsla toe en meng dit voorzichtig met je handen
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie
  • Schaaf er de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de pijnboompitten en pompoenpitten
  • Breng op smaak met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout en chilivlokken voor wat pit!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!