pastasalade met gerookte kip, pesto en pijnboompitten
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram volkoren penne
- 1 stuk gerookte kip in stukjes gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 flinke eetlepels groene pesto
- parmezaanse kaas
- olijfolie extra vierge
- 80 gram pijnboompitten
- 50 gram pompoenpitten
- 6 stuks zongedroogde tomaten fijngesneden
- snufje zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje chilivlokken
- 1 zak veldsla
Instructies
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel met olijfolie tegen het plakken.
- Bak de pijnboompitten even kort in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren
- Meng in een grote kom de penne met de groene pesto
- Voeg de kappertjes, zongedroogde tomaat, gerookte kip en veldsla toe en meng dit voorzichtig met je handen
- Besprenkel met extra vierge olijfolie
- Schaaf er de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de pijnboompitten en pompoenpitten
- Breng op smaak met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout en chilivlokken voor wat pit!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer