zomerse stamppot recepten voor het hele gezin

zomerse stamppot recepten voor het hele gezin

Een stamppot eet je zeker niet alleen in de winter. Ik laat vandaag met deze 5 zomerse stamppot recepten zien dat je het hele jaar kan genieten van een stamppot. Als je ons al een tijdje volgt, dan kan het je niet ontgaan zijn dat wij vaak een stamppot eten. Een favoriete groente om stamppot mee te maken is andijvie. Wist je trouwens dat andijvie eigenlijk een zomer groente is. Tegenwoordig is andijvie, net als veel andere groente, het hele jaar verkrijgbaar. In de winter en vroege voorjaar komt andijvie dan uit glastuinbouw (kassen). Een andere favoriet is prei, daar kan je ook zoveel mee variΓ«ren. Ik geef mijn stamppotten graag een twist mee. Hierdoor zijn de recepten allesbehalve saai te noemen en zitten ze super vol smaak.

5 zomerse stamppot recepten

andijviestamppot met ras el hanout

Een absolute favoriet is deze andijviestamppot met ras el hanout kruiden. Heerlijk kruidig en zomers πŸ˜‰

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/andijviestamppot-met-ras-el-hanout-lekker-anders/” target=_blank”]

pittige andijviestamppot met ketjap en oestersaus

Deze pittige andijviestamppot met ketjap en oestersaus is eigenlijk per toeval ontstaan. Sterker nog, dat ik bezig was met het recept leek het wel een bij elkaar geraapt zootje te worden. Tot het klaar was! Mmmmmm echt zo lekker.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-andijviestamppot-ketjap-en-oestersaus/” target=_blank”]

stamppot met prei, ei en kruidenroomkaas

Heel veel zomerse dan deze stamppot met prei, ei en kruidenroomkaas gaat het niet worden! Dit is zomer op je bord. Super simpel om te maken en hier smult echt iedereen van.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/stamppot-prei-en-kruidenroomkaas/” target=_blank”]

andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus

Deze andijviestamppot met gehaktballen in mosterdjus is één van mijn recentste creaties. Wat was dit lekker zeg! De gehaktballen zijn ook erg lekker met een broccoli stamppot. Zal ik dat recept ook eens uitschrijven?

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gehaktballen-in-mosterd-jus-met-andijviestamppot/” target=_blank”]

prei stamppot met kruidenroomkaas en moster

GeΓ―nspireerd op mijn andere prei stamppot met kruidenroomkaas kwam dit recept uit de toverhoed. Net even iets pittiger en kruidiger van smaak. Ik maakte bij deze stamppot gehaktballen in cola….echt zo lekker. Absoluut een aanrader.

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/prei-stamppot-met-kruidenroomkaas-en-mosterd/” target=_blank”]

Eet jij graag stamppot in de zomer en welke groente gebruik jij daar het liefste voor? Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina.