gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot

gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot
Deel met je vrienden:

gehaktballen in mosterd jus met andijviestamppot

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 gehaktballen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

mosterd jus

  • 2 uien in dunne halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 groente bouillonblokje
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • roomboter
  • olie

Instructies

  • Meng het gehakt met de sambal, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, zout, mosterd, kerriepoeder, ei en paneermeel. Kneed goed door en vorm er 4 gehaktballen van.
  • Verhit een klont roomboter in een stoofpan en een klein scheutje olie. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan en haal ze dan voorzichtig uit de pan. Bak in het braadvet de uien met de knoflook, mosterd, gedroogde peterselie, zwarte peper en een snufje chilivlokken (of pul biber) tot de uien glazig zijn. (ongeveer 1,5 minuut) Voeg 1 flinke eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Schenk vervolgens het water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door. Leg de gehaktballen terug in de pan en laat minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Wil je een dikkere jus, haal dan na 20 minuten de deksel helemaal van de pan.
  • Maak ondertussen de andijviestamppot of andere stamppot klaar.