Zomerse cocktail met limoen en gember

Zomerse cocktail met limoen en gember

Een zomerse cocktail met limoen en gember. In de zomer drinken Jan Willem en ik allebei graag een cocktail. Nu ontvingen wij pasgeleden een perspakket thuis met allemaal heerlijke producten. Eén van die producten was een limoen likeur van Boomsma. Het was vorige week echt schitterend weer en ik zat heerlijk even in het zonnetje te genieten. Even een moment van rust in deze hectische tijden. (waarom kan je eventueel lezen in Thuis bij Familie over de Kook) Jan Willem was de barbershop aan het schoonmaken en ik kreeg trek in iets fris. Daarbij was ik erg nieuwsgierig naar de limoen likeur uit het pakket.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben zelf een cocktail gaan maken. (meestal maakt Jan Willem namelijk de cocktails) Persoonlijk ben ik geen enorme fan van een mega alcohol smaak. Deze likeur is gelukkig heel zacht en zeker niet overheersend. Je kan hem ook prima zonder toevoegingen drinken…..nou ja…..wel met een ijsklontje. Want ijskoud komt dit drankje wel het beste tot zijn recht. Een heel spannend recept is dit misschien niet geworden maar wel echt ontzettend lekker. Gelukkig kreeg hij ook de goedkeuring van de cocktailbaas in huis 😉 Dus kom maar op met heel veel mooie en warme dagen. Dan kan ik nog vaker aan de slag….ik heb namelijk letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken!

Recept zomerse cocktail met limoen en gember

coctail met limoen likeur en gember

Zomerse cocktail met limoen likeur en gember

geniet van een zomerse coctail met limoen likeur, gember en 7-up
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Drankjes
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: 7-up, cocktail, gember, limoen, zomerse cocktail
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 1 blikje 7-up of sprite
  • 8 plakjes gember niet te dik gesneden
  • 1 limoen in plakjes gesneden
  • ijsblokjes
  • 60 milliliter limoen likeur

Instructies

  • Verdeel alle ingrediënten over 2 glazen en vul de glazen met flink wat ijsblokjes.
  • TIP: het is ook lekker om een paar blaadjes munt toe te voegen
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIPS: wil je liever een alcoholvrije variant maken? Vervang dan de limoenlikeur voor een scheutje citroen limonadesiroop. Ook lekker is om tonic te gebruiken in plaats van 7-up of sprite. Je krijgt dan een stevigere cocktail qua smaak. Wil je nog meer citrus smaak? Gebruik dan een blikje bitter lemon.

genieten van een zomers drankje

Ik was online even gaan zoeken naar deze likeur en wat de prijs ervan is en dit viel mij reuze mee. Een fles van de Boomsma limoen likeur kost namelijk ongeveer 7,85. Tevens zag ik dat ze nog veel meer smaken hebben. Zo is er een vlierbessen en een bramen variant. Deze ga ik zeker aanschaffen om nog meer zomerse drankjes mee te maken. Beide varianten lijken mij namelijk erg lekker met Cassis of druivensap te combineren.

Andere lekkere zomerse drankjes zijn: scroppino met limoncello en prosecco, Tinto de Verano of maak eens een alcoholvrije mojito

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

NOTE: geen 18 geen alcohol