alcoholvrije mojito met Sprite en Spa rood + filmpje

alcoholvrije mojito met Sprite en Spa rood + filmpje
Deel met je vrienden:

Daar ben ik weer!!! Dit keer met een filmpje hoe je zelf een alcoholvrije mojito kan maken met Sprite en Spa rood 🙂 Het is alweer een tijdje geleden maar ik, Beaudine, mag weer een keertje schrijven voor Familie over de Kook. Dit keer geen review maar een recept. Niet zomaar een recept dus maar een recept voor een heerlijk zomers drankje. Ik laat jullie zien hoe je zelf heel simpel een alcoholvrije mojito kan maken.

Ik mocht vroeger weleens proeven van mijn ouders hun mojito en dat vond ik echt zo lekker. Nu ben ik natuurlijk veel te jong voor een heel glas, dus bleef het altijd bij een slokje. Super jammer, want het is echt super lekker. Gelukkig maakte mijn ouders voor mij weleens een alcoholvrije variant, dus kon ik er toch nog een beetje van genieten. Nu ben ik eindelijk op een leeftijd dat ik zelf mijn mojito’s kan maken. Hier ben ik echt heel blij mee, want het is natuurlijk het perfecte zomerdrankje :-)……met of zonder alcohol. Het is trouwens ook echt heeeeeeeeel simpel om te maken. Het kost je hooguit 2 minuutjes!

filmpje hoe maak je zelf een alcoholvrije mojito

recept alcoholvrije mojito

alcoholvrije mojito met sprite en spa rood

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Gang: drinken
Keuken: Cubaanse
Porties: 1 groot glas

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1/2 limoen in partjes gesneden
  • 15 blaadjes verse munt +extra voor eventueel garnering
  • 150 milliliter sprite of 7up
  • 50 milliliter spa rood
  • ijsblokjes

Instructies

  • Sla de blaadjes munt in je handen even op elkaar. Hierdoor komt de smaak en geur vrij. Leg in een groot glas de suiker, munt en limoen en stamp dit even aan. Giet de Sprite en Spa rood erbij en vul het glas verder met heel veel ijsblokjes. Garneer eventueel met extra munt en/of schijfjes limoen.
  • Klaar is je alcoholvrije mojito 🙂
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Zomers drankje met munt en limoen

recept om zelf een alcoholvrije mojito te maken met munt en limoen

Deze mojito zou ik iedere dag wel kunnen drinken. Ik vind zelf munt heel erg lekker dus ik gebruik heel veel munt en iets minder limoen maar je kan dit zelf invullen naar hoe jij je drankje het lekkerste vindt.

heerlijk zomers drankje maken met de alcoholvrije mojito

Ik zeg proost! Hopelijk vond je het een leuk filmpje en een lekker drankje. Ik vind dit in ieder geval heel erg leuk om te mogen doen, dus er komen nog veel meer alcoholvrije cocktails op de blog.