Weekmenu 35 - 7 makkelijke én snelle recepten voor elke dag

Weekmenu 35 - 7 makkelijke én snelle recepten voor elke dag

Weekmenu 35 staat weer voor je klaar. Deze week heb ik 7 makkelijke én lekkere recepten voor je verzameld die perfect zijn voor drukke dagen, warme avonden of als je gewoon even geen inspiratie hebt. Alles wat je nodig hebt, is een beetje kookzin en vooral veel trek in iets lekkers. 😋

👉 Dit lees je vandaag bij ons:

7 makkelijke recepten op een rij

Zoals altijd hoef je geen gekke ingrediënten in huis te halen. Gewoon koken zoals wij dat thuis ook doen: snel, simpel en boordevol smaak. Deze week maken we onder andere een gyoza salade, andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus en een heerlijke bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry.

🤗 Wil je nooit meer een lekker recept missen? Meld je dan aan voor ons Whatsapp kanaal, zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe recepten, handige tips én wat er bij ons thuis gebeurt.

Maandag: andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus
Andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 35 minuten
4 personen
We trappen de week af met een van mijn persoonlijke favoriete stamppot recepten! Deze andijviestamppot is lekker smeuïg en de gehaktballetjes in ketjapsaus maken het helemaal af. Van deze stamppot ga je echt heel blij worden. Geen fan van andijvie? Gebruik dan een andere groente voor de stamppot.
Ga naar recept

Dinsdag: gyoza salade

gyoza salade met edamame en pittige dressing geserveerd in witte schaal met pinda's en crispy chili olie
Gyoza salade
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 15 minuten
4 personen
Op dinsdag gaan we voor een lichte maar smaakvolle maaltijd. Deze gyoza salade is ideaal als je geen zin hebt in gedoe in de keuken. De combinatie van warme gyoza's, knapperige groenten en pittige Aziatische dressing zorgt voor een heerlijke maaltijdsalade die binnen no-time op tafel staat. Uiteraard kan je de dressing ook iets minder pittig maken.
Ga naar recept

Woensdag: bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry

een kom vol heerlijke bloemkoolsoep met zoete aardappel, gele curry en afgetopt met bosui, cashewnoten en chilivlokken
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 30 minuten
4 personen
Op woensdag zetten we een kruidige en romige soep op tafel. Deze bloemkoolsoep met zoete aardappel en gele curry is perfect als je iets warms, gezonds en smaakvols op tafel wilt zetten zonder lang in de keuken te staan. Lekker met Naan of stuk vers afgebakken stokbrood erbij.
Ga naar recept

Donderdag: limoenkip met noedels en chilisaus

limoen kip met noedels en chilisaus dip
Limoen kip met noedels en chilisaus
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 30 minuten
4 personen
Donderdag gaan we voor een gezonde én snelle avondmaaltijd. Deze limoen kip met noedels en sweet chilisaus zit boordevol smaak en staat binnen 30 minuten op tafel. Ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag.
Ga naar recept

Vrijdag: pasta Boursin met tortellini

Romige pasta Boursin met tortellini en champignons – makkelijk recept voor het gezin
Pasta Boursin met tortellini en champignons
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 20 minuten
4 personen
Vrijdag starten we het weekend met een zalige pastamaaltijd. Deze pasta met Boursin en tortellini is romig, snel klaar en echt comfort food. Liever wat variatie? Gebruik dan eens een andere verse pasta zoals ravioli of tagliatelle. Zo smaakt dit recept iedere keer weer nét even anders.
Ga naar recept

Zaterdag: gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus

Gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus, geserveerd met kaas – recept Familie over de Kook
Gehaktballetjes uit de oven met sweet chilisaus
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 40 minuten
4 personen
Op zaterdag gaan we voor deze heerlijke gehaktballetjes uit de oven. Lekker met patat en mayo voor een echte weekend avondmaaltijd. Liever iets gezonder? Serveer ze dan met rijst en wat roerbakgroenten of sperziebonen. Net zo lekker!
Ga naar recept

Zondag: Chinese bami met ham en prei

Chinese bami met prei en ham
Chinese bami met prei en ham
Sla op in je receptenboek
kooktijd: 25 minuten
4 personen
Op zondag sluiten we de week af met een afhaalmaaltijd zónder af te halen. Deze Chinese bami maak je supersnel en supersimpel zelf thuis klaar. Serveer met pindasaus en kroepoek erbij en je hebt een top afsluiten van de week!
Ga naar recept

Veelgestelde vragen over weekmenu 35

Moet ik alle recepten uit het weekmenu maken?

Nee hoor, het weekmenu is puur ter inspiratie. Kies vooral wat bij jouw gezin, agenda of voorraad past. Je kunt ook gemakkelijk gerechten wisselen of overslaan.

Kan ik het weekmenu vegetarisch maken?

Zeker! Veel recepten zijn makkelijk aan te passen. Vervang vlees door vega-gehakt, tofu, vleesvervangers, extra groenten of bonen. Zo maak je het weekmenu snel vegetarisch.

Wat als ik bepaalde ingrediënten niet in huis heb?

Geen stress! De meeste recepten zijn heel flexibel. Kijk gewoon wat je in huis hebt en durf te improviseren. In de recepten geven we vaak al tips voor vervangers.

Hoe pas ik de recepten aan voor 1-2 personen?

Zeker! Kook je voor minder personen? Dan houd je vaak een portie over om in te vriezen of de dag erna te eten. Onze recepten kan je ook makkelijk aanpassen naar minder personen, het systeem past dan alle hoeveelheden aan.

Wat is het voordeel van koken met een weekmenu?

Je hoeft niet meer iedere dag te bedenken wat je gaat koken. Dat scheelt tijd, stress én onnodig boodschappen halen. Met zo’n 7-daags maaltijdplan weet je precies waar je aan toe bent.

Iedere vrijdagochtend een nieuw weekmenu

Iedere vrijdagochtend publiceren we een nieuw weekmenu met 7 makkelijke én lekkere recepten. Zo heb je op tijd inspiratie en kun je relaxed je boodschappen doen voor het weekend.

😋 Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ons overzicht met alle weekmenu’s of neem een kijkje tussen alle makkelijke recepten.

weekmenu 35 - andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus

Hopelijk zit er ook in dit weekmenu 35 weer iets lekkers voor je tussen. Veel kookplezier en eet smakelijk!