Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes. Deze kwarkbroodjes zijn een heerlijk én gezond alternatief voor de Italiaanse bollen uit de supermarkt.

Ze staan binnen een half uurtje al op tafel en dan is het smullen geblazen zonder opgeblazen gevoel achteraf.

volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Deze volkoren Italiaanse kwarkbroodjes zijn een variatie op de traditionele kwarkbroodjes. Het deeg voor deze broodjes bevat naast volkorenmeel ook nog gedroogde Italiaanse kruiden.

Door volkorenmeel en kwark te gebruiken zijn deze broodjes rijk aan vezels en eiwitten en daarmee een goede bron van energie.

Om de broodjes extra lekker te maken top ik de broodjes ook nog graag af met geraspte mozzarella en Grana padano.

Voor deze “Italiaanse bollen” gebruik ik als basis gewoon het recept van mijn kwarkbroodjes. Die zijn echter gemaakt met gewoon bloem in plaats van volkoren meel. De verhoudingen volkorenmeel-olie is daardoor iets anders.

Wil je liever geen volkorenmeel gebruiken? Houd dan het recept van de simpele kwarkbroodjes aan en voeg dan 2 el gedroogde Italiaanse kruiden toe.

Griekse yoghurt of kwark?

Ikzelf gebruik voor deze broodjes gewoon Griekse yoghurt in plaats van kwark. Qua smaak en structuur maakt het gelukkig niet uit wat je gebruikt. Gebruik dus vooral wat jijzelf lekkerder vind of standaard al in je koelkast hebt staan.

De meeste denken bij kwarkbroodjes aan een ietwat nattige substantie. Deze broodjes zijn juist super luchtig en helemaal niet “nattig” van structuur.

Recept Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Italiaanse volkoren kwarkbroodjes

Volkoren Italiaanse kwarkbroodjes

Zelf broodjes maken moeilijk? Nee hoor! Deze volkoren kwarkbroodjes zijn namelijk ontzettend simpel om te maken. Heerijk met Italiaanse kruiden door het beslag.
4 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: hartige kwarkbroodjes, Italiaanse bollen, Italiaanse kwarkbroodjes, kwarkbroodjes, volkoren kwarkbroodjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram volkorenmeel
  • 325 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eieren 1 voor het deeg + 1 voor het bestrijken
  • 2 theelepels suiker

EXTRA'S

  • geraspte mozzarella optioneel
  • Grana padano optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei. Voeg de volkorenmeel, zout, suiker, gedroogde Italiaanse kruiden en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een soort van deegbal. (Het blijft iets plakkerig)
  • Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 ronde broodjes van. Dikte ongeveer 3-4 centimeter. 
  • Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi eventueel met geraspte mozzarella en/of grana padano en/of gedroogde Italiaanse kruiden. 
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn. 
  • TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes opnieuw 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Italiaans volkoren kwarkbroodjes

Italiaans volkoren kwarkbroodjes

Beleg de broodjes heel simpel met sla, pesto, mozzarella, tomaat en serranoham. Ook lekker met nog extra goudbruin gebakken pijnboompitten. De broodjes zijn ook heerlijk om bij een kom soep te serveren.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken