2paprika'sik gebruikte rood en groen, fijngesneden
250gramchampignonsgrof gesneden
2uiengrof gesneden
4teentjesknoflookfijngesneden
1/2rode peperfijngesneden
handjeverse peterseliegehakt
1/2eetlepelpaprikapoeder
1theelepeluienpoeder
2theelepelssambal badjak
1eetlepeltomatenpuree
1theelepelkomijnpoeder
1theelepelgemalen korianderpoeder
1theelepelkerrie poeder
flinkesnufgemalen zwarte peper en zout
75gramgeraspte belegen kaas
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg dan 1 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen korianderpoeder, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl sambal badjak en 1 tl uienpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg dan de champignons, paprika en gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg 1 el tomatenpuree toe, bak kort mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Snijd het Turkse brood in het midden uit...niet tot op de bodem. (bewaar eventueel het kapje, het binnenste kan je gebruiken voor in bijvoorbeeld gehaktballen) Voeg het gehaktmengsel toe. (mocht je veel vocht hebben, giet dit dan eerst even af) Bestrooi met geraspte kaas en bak 5-10 minuten in de oven. Bestrooi als het Turkse brood uit de oven komt met een klein beetje verse peterselie.