1courgettein de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
1bakjekastanje champignonsin partjes gesneden
2puntpaprika'sin reepjes gesneden (zaadjes en zaadlijsten wel verwijderen)
6eetlepelsolijfolie
1theelepelkerriepoeder
2theelepelspaprikapoeder
snuf peper en zout
1eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
1grote rode uigepeld en in grove stukken gesneden
snufjechilivlokken
2teentjesknoflookgerapst
Instructions
Begin met het maken van de geroosterde groenten: Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in met een beetje olie. Meng 6 eetlepels olie met 1 tl kerriepoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, snufje peper en zout, snuf chilivlokken en de geraspte knoflook. Meng de gesneden rode ui, paprika, courgette en champignons met het olie mengsel. Leg de groenten op de bakplaat en rooster deze in 20-25 minuten.
Maak ondertussen alvast de tomatensoep: Fruit de uien in een pan aan met een snufje peper, zout en een 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg de knoflook, sambal en bruine suiker toe en bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes erbij en bak ook weer kort mee. Voeg dan de blikjes tomatenblokjes toe en 500 milliliter gekookt water. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur staan.
Als de geroosterde groenten klaar zijn laat deze dan iets afkoelen en voeg deze daarna toe aan de tomatensoep. Hoe langer de soep kan pruttelen hoe lekkerder deze wordt.