Toetje met cake en frambozen. Dit heerlijke en simpele toetje kan doordeweeks gegeten worden maar misstaat tijdens de Feestdagen ook absoluut niet.
Je kunt dit toetje prima van te voren al bereiden. Ideaal dus tijdens de drukke feestdagen 😉 Dan wil je uiteraard geen stress in de keuken. Je wilt gewoon kunnen genieten van lekker eten zonder al te veel poespas.
Een heerlijke toef slagroom maak het “toetje/dessert” helemaal af.
Frambozen
Het lekkerste resultaat krijg je als je verse frambozen gebruikt. Deze zijn namelijk zoeter van smaak dan de diepvries frambozen.
Mocht je nu echt niet aan verse frambozen kunnen komen? Gebruik dan wel gewoon ontdooide diepvriesframbozen.
Dit toetje is ook lekker om met ander fruit te maken. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, mango of ananas.
De goudbruin gebakken kokossnippers geven behalve een heerlijke smaak ook een lekkere bite aan het toetje.
MonChou
Een gedeelte van de (verse) frambozen prak je fijn. Deze meng je vervolgens door een mengsel van MonChou en slagroom. Hierdoor krijg je een fris-zoet en luchtig mengsel.
Wanneer je de cake vervangt voor granola of mueslie kan je dit gerecht ook eventueel als ontbijt eten. Wel een verwen ontbijt uiteraard 😉
Je zou de MonChou ook kunnen vervangen door naturel zuivelspread, crème fraîche of Griekse yoghurt.
Wanneer je MonChou gebruikt is het wel belangrijk om deze op kamertemperatuur te laten komen. Wanneer de MonChou net uit de koelkast komt is de roomkaas lastiger te verwerken.
Recept toetje met cake en frambozen
Toetje met cake en frambozen.
Equipment
- 4 mooie serveer glazen
Ingrediënten
- 3 plakjes cake in kleine stukjes gesneden. (ik gebruikte marmercake)
- 250 gram frambozen
- 1 sinaasappel sap nodig
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram MonChou (op kamertemperatuur)
- 125 milliliter slagroom
- handje kokossnippers
- bus slagroom optioneel
- 1/5 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Bak in een droge koekenpan de kokossnippers goudbruin.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Prak 125 gram frambozen fijn. Meng de frambozen door de MonChou samen met de poedersuiker en vanille extract. Spatel daarna voorzicht de stijfgeklopte slagroom erdoorheen.
- Leg in 4 glaasjes een laagje cake. Besprenkel de cake met de sinaasappelsap. Verdeel daaroverheen het frambozen-MonChou mengsel eroverheen. Verdeel vervolgens de rest van de frambozen over het toetje.
- Bestrooi met de goudbruin gebakken kokossnippers.
- Wanneer je wilt uitpakken spuit dan nog een toef slagroom over het toetje. Eet smakelijk!
Toetje cake met frambozen
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.