Toetje ijs met chocoladesaus. Lang leve de simpele toetjes. Dit toetje maak je binnen 5 minuten al klaar en is gewoon super lekker!
Toetje ijs met chocoladesaus
Nu kan ik ontzettend gaan zitten pronken met allemaal zelfgemaakte ingrediënten maar dit toetje maak ik met allemaal kant en klare producten.
Ja, dus ook kant en klare chocoladesaus. Die vinden wij namelijk gewoon erg lekker. Voel je uiteraard vrij om zelf chocoladesaus te maken 😉
Waarom ik dit “recept”…. wat natuurlijk geen recept is…. toch deel? Omdat het gewoon erg lekker is en ik je misschien op het juiste moment toch een klein beetje inspiratie geef.
Zelf chocoladesaus maken
Wil jij liever zelf chocoladesaus maken breng dan 125 ml slagroom aan de kook. Haal van het vuur en smelt hier 125 gram gehakte chocolade doorheen. Eventueel kan je voor een intensere smaak nog een snufje zout toevoegen.
Kerst toetje
Nu krijg ik altijd een hoop berichtjes wanneer ik “toetje” schrijf. Dit vinden veel mensen namelijk niet “netjes” staan en vragen mij dan of ik het voortaan nagerecht of dessert wil noemen.
Nu versta ik persoonlijk onder een nagerecht/dessert eigenlijk meer een sjieker gerecht en dat is dit natuurlijk niet echt. Daarom heet dit recept dus gewoon TOETJE 😉
Omdat het nu bijna Kerst is, gebruik ik voor de foto’s Kerstkoekjes die ik in een Kerstpakket heb gekregen van Dirk Supermarkten.
Variatie tips
Wanneer het geen Kerst is kan je uiteraard ook de koekjes gebruiken die jij normaal gesproken erg lekker vindt. Denk aan bijvoorbeeld krakelingen, koggetjes, Oreo’s en ga zo maar door.
recept toetje ijs met chocoladesaus
Ijs met chocoladesaus en koek
Equipment
- 4 schaaltjes
Ingrediënten
- 12 bolletjes roomijs
- chocoladesaus ik gebruik gewoon kant en klare chocoladesaus
- 4 koek naar keuze (als je kleine koekjes gebruikt, verdubbel dan de hoeveelheid)
- frambozen
- handje kokossnippers
- slagroom bus of zelf geklopt
Instructies
- Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers goudbruin.
- Verdeel over 4 schaaltjes 3 bolletjes ijs. Spuit een dikke dot slagroom in het midden van de bolletjes ijs. Drizzle er chocoladesaus overheen. Steek er de koek in en verdeel wat verse frambozen over de schaaltjes. Bestrooi tenslotte met de goudbruin gebakken kokossnippers.
- Eet smakelijk!
- TIP: je kunt natuurlijk ook vanille ijs, chocolade ijs, pecannoten ijs of een andere ijssmaak gebruiken die jij lekker vindt.
toetje ijs met chocoladesaus
Ondanks dat dit “toetje” heel simpel te maken is ziet het er toch ontzettend feestelijk uit 🙂 Met dit toetje kan je zonder stress in de keuken staan en vervolgens aan tafel zitten.
Welk fruit gebruiken
Ik gebruik vaak verse frambozen maar rode bessen, blauwe bessen, aardbeien of plakjes kiwi kan natuurlijk ook. Ook lekker is om verschillende soorten fruit toe te voegen.
Andere lekkere toetjes / desserts / nagerechten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
PANNA COTTA MET SALTED CARAMEL EN GESUIKERDE PINDA’S
TRIFLE MET RODE BESSEN EN LANGE VINGERS
SIMPEL TAARTJE MET MANGO EN KOKOS
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken