Toetje ijs met chocoladesaus

Toetje ijs met chocoladesaus
Deel met je vrienden:

Lang leve de simpele toetjes. Dit toetje ijs met chocoladesaus maak je binnen 5 minuten al klaar en is gewoon super lekker! Nu kan ik ontzettend gaan zitten pronken met allemaal zelfgemaakte ingrediënten maar dit toetje maak ik met allemaal kant en klare producten. Ja, dus ook kant en klare chocoladesaus. Die vinden wij namelijk gewoon erg lekker. Voel je uiteraard vrij om zelf chocoladesaus te maken 😉 Waarom ik dit “recept”…. wat natuurlijk geen recept is…. toch deel? Omdat het gewoon erg lekker is en ik je misschien op het juiste moment toch een klein beetje inspiratie geef.

Nu krijg ik altijd een hoop berichtjes wanneer ik “toetje” schrijf. Dit vinden veel mensen namelijk niet “netjes” staan en vragen mij dan of ik het voortaan nagerecht of dessert wil noemen. Nu versta ik persoonlijk onder een nagerecht/dessert eigenlijk meer een sjieker gerecht en dat is dit natuurlijk niet echt. Daarom heet dit recept dus gewoon TOETJE 😉

Omdat het nu bijna Kerst is, gebruik ik voor de foto’s Kerstkoekjes die ik in een Kerstpakket heb gekregen van Dirk Supermarkten. Wanneer het geen Kerst is kan je uiteraard ook de koekjes gebruiken die jij normaal gesproken erg lekker vindt. Denk aan bijvoorbeeld krakelingen, koggetjes, oreo’s en ga zo maar door.

recept toetje ijs met chocoladesaus

Kerst toetje ijs met chocoladesaus en koek

Ijs met chocoladesaus en koek

Ijs met chocoladesaus en koek. Een super simpel maar o zo lekker "toetje"
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: chocoladesaus, ijs, ijs met chocoladesaus, Kerst, Kersttoetje, simpel toetje, toetje
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 schaaltjes

Ingrediënten

  • 12 bolletjes roomijs
  • chocoladesaus ik gebruik gewoon kant en klare chocoladesaus
  • 4 koek naar keuze (als je kleine koekjes gebruikt, verdubbel dan de hoeveelheid)
  • frambozen
  • handje kokossnippers
  • slagroom bus of zelf geklopt

Instructies

  • Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers goudbruin.
  • Verdeel over 4 schaaltjes 3 bolletjes ijs. Spuit een dikke dot slagroom in het midden van de bolletjes ijs. Drizzle er chocoladesaus overheen. Steek er de koek in en verdeel wat verse frambozen over de schaaltjes. Bestrooi tenslotte met de goudbruin gebakken kokossnippers.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: je kunt natuurlijk ook vanille ijs, chocolade ijs, pecannoten ijs of een andere ijssmaak gebruiken die jij lekker vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

toetje ijs met chocoladesaus

Ondanks dat dit “toetje” heel simpel te maken is ziet het er toch ontzettend feestelijk uit 🙂 Met dit toetje kan je zonder stress in de keuken staan en vervolgens aan tafel zitten.

TIP: ik gebruik vaak verse frambozen maar rode bessen, blauwe bessen, aardbeien of plakjes kiwi kan natuurlijk ook. Ook lekker is om verschillende soorten fruit toe te voegen.

Andere lekkere toetjes / desserts / nagerechten

  • klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

PANNA COTTA MET SALTED CARAMEL EN GESUIKERDE PINDA’S

panna cotta met salted caramel

TRIFLE MET RODE BESSEN EN LANGE VINGERS

trifle met rode bessen compote en lange vingers

SIMPEL TAARTJE MET MANGO EN KOKOS

simpel taartje met mango en kokos

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken