Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie
Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

3.58 van 7 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: + personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 150-200 milliliter lauwwarme melk voeg meer toe indien nodig
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram rauwe andijvie
  • 1 theelepel sambal badjak optioneel
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • snuf nootmuskaat

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook de aardappels gaar in grote pan met water en met een snufje zout. Giet de aardappels af en doe deze terug in de pan.
  • Voeg de melk en roomboter toe en pureer de aardappels tot een smeuïge aardappelpuree. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en breng vervolgens op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg optioneel een theelepel sambal badjak toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
3.58 from 7 votes (7 ratings without comment)
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *