Deze nacho schotel met gebakken chorizo, rode ui en lekker veel gesmolten kaas is echt hemels lekker. Eigenlijk wilde ik deze nacho’s helemaal niet voor de blog maken. Het idee ontstond namelijk in een soort van nood en was eigenlijk bedoeld voor een snelle lunch. Ja, een heel ongezonde lunch, ik weet het. Soms mag je jezelf en je gezinsleden alleen best een keertje extra verwennen 😉 Nu was deze nacho schotel echter zo ontzettend lekker geworden, dat ik het recept je echt niet wil onthouden. Je maakt deze schotel in 10 minuutjes kaar en dan aanvallen maar! Wie pakt het lekkerste stukje eruit met de meeste kaas en chorizo?
recept nacho schotel met gebakken chorizo
Nacho’s met chorzio
Ingrediënten
- 200 gram tortillachips ik gebruikte een mix van normale en pittige tortillachips
- 150 gram chorizo een gedroogde hele chorizo gebruiken. (geen dunne voorgesneden plakjes)
- 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 90 gram geraspte kaas ik gebruikte een zakje kaas van het merk Grozette, de nachoscheese
Instructies
- Verwarm de oven voor: hetelucht op 220 graden.
- Haal het velletje van de chorizo worst en snijd de worst in kleine blokjes. Verhit een kleine koekenpan en bak de chorizo met de rode uien tot de uien zachter zijn en de chorizo krokant. (dit duurt echt maar 2-3 minuten)
- Leg de tortillachips in een ovenschaal, bestrooi met de chorizo en rode ui en vervolgens met de geraspte kaas. Bak de nacho's tot de kaas gesmolten is in de oven.
- Nu kan je er van alles bij serveren! Voor tips, lees het artikel.
TIP: uiteraard kan je nog veel meer toevoegen aan deze nacho schotel. Wil je bijvoorbeeld meer groenten? gebruik dan verschillende bonen, champignons of reepjes paprika.
Nacho’s met chorizo
Jan Willem en Beaudine waren ontzettend blij met mijn snelle lunch 😉 Zo simpel maar echt zo ongelofelijk lekker zijn deze nacho’s met krokant gebakken chorizo, ui en kaas. Ik serveerde er een simpele guacamole bij en wat fijngesneden tomaat. De tomatenstukjes heb ik op smaak gebracht met een snuf peper, snuf zout en een flinke snuf gedroogde peterselie. De guacamole maakte ik als volgt. Prak 1 avocado fijn en breng dit op smaak met peper, zout, chilivlokken en een scheutje citroensap of limoensap.
Ook lekkere recepten met tortillachips zijn: Mexicaanse burrito wraps met gegrilde kip, Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips of de Mexicaanse lasagne.
Recept Mexicaanse dipsaus
Eén van mijn favoriete dips is mijn Mexicaanse dipsaus. De basis is een bekertje crème fraîche, wat je op smaakt brengt met een aantal specerijen. Wil je dus een extra dip bij de nacho’s met chorizo maken? Bekijk dan zeker onderstaande recept:
Mexicaanse dipsaus met crème fraîche
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 200 gram crème fraîche
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels citroensap
Instructies
- Heel simpel: alle ingrediënten mengen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.