4bollenkoffie royaal ijs van Hertogof ijs naar keuze
handjegesuikerde amandelengrof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm bakplaat ondersteboven in met een klein beetje olie. Drapeer de plakjes bladerdeeg over de bolle kant van de vorm en druk dit een klein beetje naar elkaar zodat er een bakje ontstaat. (ja dus echt aan de onderkant van je bakvorm) Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bestrooi de bladerdeeg bakjes met rietsuiker. Bak de bakjes in 15-20 in de oven goudbruin en gaar.
Laat de bakjes iets afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt (5 min)
Maak ondertussen de gesmolten chocolade: Verwarm de chocolade au bain marie en als de chocolade gesmolten is, voeg dan de slagroom toe en roer dit goed door. Smeer de bodem in met een dikke laag karamel, leg hierop een flinke bol koffie royaal roomijs, daaroverheen de gesmolten chocolade en bestrooi tenslotte met de gehakte noten.