500gramtortellini ik gebruikte van AH de verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
150gramslanaar keuze
250gramcherry tomatengehalveerd
1bolmozzarella
90gramproscuitto
100gramrode pestoof groene pesto
extra vierge olijfolie
snufvers gemalen zwarte peper en zeezout
snufpul biber of chilivlokken
50gramParmezaanse kaasgeschaafd
handje olijvenik gebruikte knoflook olijven
Instructions
Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de tortellini af en spoel met koud water. Dit voorkomt dat ze verder garen. (Als de pasta kookt, meng dan ondertussen de rode pesto (of groene pesto) met een flinke scheut extra vierge olijfolie)
Meng in een grote schaal de sla met de tortellini, olijven en de cherry tomaten. Besprenkel met een klein beetje extra vierge olijfolie en breng op smaak met een snuf vers gemalen zwarte peper, zeezout en pul biber (chilivlokken) Scheur er stukjes mozzarella overheen, stukjes proscuitto en de Parmezaanse kaas. Verdeel de pesto over de salade.
Lekker eventueel met een stuk ciabatta of focaccia.