Borrelwijn is dat lekkere wijn of juist niet?

Borrelwijn is dat lekkere wijn of juist niet?

Borrelwijn, wat is dat nu voor wijn? Het valt mij op dat ik de term borrelwijn steeds vaker hoor. Echter valt het mij daarbij wel op dat de term voor lekkere en juiste minder lekkere wijn wordt gebruikt. Dus wat is nu borrelwijn? Is deze wijn juiste lekker wijn of juist niet. In dit artikel zal ik vooral mijn mening geven over de manier waarop we deze term zouden “moeten” gebruiken.

Borrelwijn, lekker of niet?

Borrelen wat is dat eigenlijk? Borrelen is een drankje doen voor het eten. Dit kan alleen of in het gezelschap van anderen. In deze borreltijd kan je zaken op een gezellige en informele manier met elkaar bespreken. Borrelen is dus in mijn ogen iets waarbij je de tijd neemt voor elkaar en aandacht schenkt aan wat je drinkt. Daarmee laat ik dus gelijk een beetje doorschemeren over hoe ik over borrelwijn denk. Wanneer je lekker gaat zitten om te genieten van het moment en je drankje, mag je dus best uitpakken met een bijzondere wijn. Sterker nog, dit is juist het moment om je beste wijn uit de kast te pakken.

borrelwijn heerlijk bij een mooie en lekkere borrelplank

Deze borrelplank maakte Marie Louise vorig jaar op vakantie in Valencia. Het is de meeste simpele borrelplank die ze waarschijnlijk ooit gemaakt heeft maar misschien wel de lekkerste.

Drink je je beste borrelwijn bij het eten?

Eerlijk is eerlijk, er is de afgelopen jaren wel iets veranderd over de manier waarop wij wijn drinken. Vroeger was het moment om wijn te drinken “de maaltijd”. Tegenwoordig zijn we steeds vaker wijn gaan drinken los van de maaltijd. Je zal begrijpen dat wanneer je wijn bij het eten drinkt, je minder aandacht hebt voor de wijn maar meer voor de combinatie. Het is dus belangrijk om een mooie wijn te kiezen die past bij het eten wat je serveert. (daarom vinden wij het ook zo leuk dat we voor De wijnzaak iedere maand wijn-spijs combinaties mogen maken) Omdat de smaak van de wijn samen moet gaan met de smaak van het eten, is het eigenlijk heel normaal om een goede maar minder “dure” wijn hiervoor te kiezen. Je beste wijn drink je dus niet bij het eten.

Lekkere wijn kan altijd

Wat is nu lekkere wijn? Is lekkere wijn altijd duur? Wanneer drink je die lekker wijn? Weet je wat nu het mooie is op al deze vragen….jij bepaalt het helemaal zelf! Lekkere wijn kan alleen jij bepalen. Welke prijs je daarvoor wilt betalen ook en wanneer je hem wilt drinken, is ook helemaal aan jou. Alleen wanneer je per dag er meerdere flessen “lekkere” wijn er doorheen gaat drinken, dan heb je kans dat andere mensen zich met jou gaan bemoeien 馃槈 Verder moet of beter gezegd mag je het helemaal zelf bepalen en onthoud lekkere wijn kan altijd! Borreltijd of etenstijd.

borrelwijn? Wat is nu een borrelwijn?

Borrelen kan natuurlijk altijd! Zomer of winter

wijn van de maand februari

Bij DeWijnzaak is in februari de Bar贸n de Ley, de Club Privado Semi Crianza wijn van de maand. Wij zijn vaak erg blij met Bar贸n de Ley wijnen. Het zijn namelijk wijnen die vol van smaak zijn maar tevens ook fruitige smaken bevatten. Sterker nog, met Kerst heb ik een Bar贸n de Ley cadeau gekregen van Marie Louise. Dit was echter wel echt een prijzige variant. Ik meen me te herinneren dat ze 25 euro voor een fles betaald had. Dat betaald ze niet snel aan een fles maar deze wijn was dat absoluut waard!

Ook deze Bar贸n de Ley vonden wij echt weer een feestje om te drinken. Deze variant is ook een stuk aangenamer van prijs 馃槈 De fles kost namelijk normaal net iets boven de 10 euro. In de maand februari komt hij onder de 10 euro in de aanbieding. Ik zal de wijn voor je omschrijven:

Een mooie Rioja wijn met een stevige neus van hout en donker fruit. In de mond minder stevig dan in de neus. Mooie volle ronde droge wijn. Smaken als kersen en rozemarijn. De afdronk is lang en vol met rozijnen. Een heerlijke wijn die prima past bij mooie vleesgerechten maar ook bij de borrel.

baron de ley club privado semi crianza is een heerlijke borrelwijn
Deze Bar贸n de Ley club Privado is verkrijgbaar bij DeWijnzaak. Mocht je niet in Hoofddorp wonen, dan kan je gelukkig de wijn ook bij DeWijnzaak online bestellen.