zomer salade met kruidige kip

zomer salade met kruidige kip

In de zomer eten wij vaak graag een frisse salade. Deze zomer salade met kruidige kip, avocado en gebakken aardappeltjes maakte ik in Spanje. Deze salade vraagt echter wel een beetje voorbereiding en staat dus niet met 5 minuten op tafel. Gelukkig is het de tijd waard en krijg je er zeker geen spijt van! Van deze zomerse salade durf ik namelijk wel te zeggen dat het de lekkerste salade is die ik tot nu toe gemaakt heb. Het is overigens niet heel moeilijk om zelf te maken hoor….het enige wat je dus nodig hebt is een beetje tijd 😉 Doordat er ook gebakken aardappeltjes in de salade gaat, is het echt een volledige maaltijdsalade geworden. Je hoeft er dus niets naast te serveren. Wil je een snellere salade? Maak dan eens mijn gezonde pastasalade met gerookte kip.

Recept zomer salade met kruidige kip

Recept Afdrukken
zomer salade met kruidige kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
DRESSING
OVERIGE INGREDIËNTEN
Maaltijd avondeten, Lunch
Keuken Nederlandse
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
DRESSING
OVERIGE INGREDIËNTEN
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Marineer de kipfilets met de (zwarte) knoflook, gedroogde peterselie, scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, citroenrasp en snuf chilivlokken. (hoe langer de kip kan marineren hoe lekkerder hij wordt)
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Kook de aardappels in 7-10 minuten beetgaar, giet ze af en spoel met koud water. (het lekkerste is om de aardappels een dag van te voren te koken en te bewaren in de koelkast) Bak de aardappelblokjes goudbruin en gaar in olijfolie met een beetje roomboter, peper en zout.
  4. Grill de kip gaar en goudbruin en snijd vervolgens in reepjes.
  5. Meng de Romaine sla met de tomaat, avocado, komkommer en de dressing op een groot bord of in een schaal. Leg de gebakken aardappeltjes en kip erbij. Bestrooi met extra peper en een beetje chilivlokken.
Deel dit Recept

TIP: ik gebruikte voor de marinade van de kip zwarte knoflook die ik opgestuurd had gekregen in de Foodybox. Nu zal je zwarte knoflook nog misschien niet kennen….niets vreemd, want ik kende het ook niet. Zwarte knoflook is gefermenteerde “witte” knoflook. Door de knoflook te fermenteren is de knoflookgeur minder aanwezig maar de smaak wordt veel intenser. Het krijgt een diep smaak die doet denken aan een mix van soja, balsamico en rozijnen. De structuur van de knoflook veranderd ook, de knoflook is namelijk zacht en smeuïg geworden.

Zomerse salade uit Spanje

recept zomer salade met kip, gebakken aardappeltjes, avocado en een frisse dressing.

Tijdens het schrijven van dit recept liep het water weer in mijn mond. Wat was deze zomerse salade toch ontzettend lekker. Deze salade is ook ideaal om op de camping te maken. Ik heb de kip gewoon in de koekenpan bereid maar uiteraard kan je die ook op de bbq bereiden.

recept zomer salade met kip, zwarte knoflook, gebakken aardappeltjes, avocado en een frisse dressing.

Ik heb ook even een foto gemaakt van de zwarte knoflook, zodat je weet hoe de verpakking eruitziet. (en nee ik krijg hier niets voor betaald…het zoekt voor jou gewoon makkelijker) Als het goed is, is de knoflook gewoon bij de AH verkrijgbaar. Ik weet alleen niet of dit voor alle filialen geldt. Je kan eventueel ook gewone knoflook gebruiken, de smaak is dan alleen wel anders natuurlijk dat mijn kip.

recept zomer salade met kip, gebakken aardappeltjes, avocado en een frisse dressing uit Spanje.

Ik was echt trots op het recept van deze salade dus Jan Willem vond dat ik er ook mee op de foto moest. Dus bij deze 😉