Romige kip met groenten en pasta

Romige kip met groenten en pasta

Ook ik heb niet altijd tijd en zin om lang in de keuken te staan. Deze romige kip met groenten en pasta is dan echt een super makkelijke maaltijd. Nu kan ik wel zeggen dat dit gerecht gezond is maar er gaat wel een bekertje slagroom doorheen 😉 Gelukkig maakt de aubergine, die ontzettend vezelrijk is, een hoop goed. Ik voeg zelf ook nog 200 gram doperwten toe. Behalve dat doperwten kleur geven aan een gerecht, zijn ze ook nog eens erg lekker en gezond. Nu zal het misschien vloeken in de kerk zijn maar onze kinderen vinden vaak de schil van de aubergine niet zo lekker. Dus laat je niet afschrikken door het feit dat door dit gerecht aubergine zit. Je kan de aubergine namelijk ook schillen en als je het dan in hele kleine blokjes snijdt, heb je toch een gezonde groente in je avondmaaltijd zitten.

recept romige kip met groenten en pasta

Recept Afdrukken
romige kip met pasta en groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de pasta gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een grote hapjespan. Bak de uien met de aubergine tot de uien glazig zijn. (2-3 min) Voeg dan de knoflook, flinke snuf peper, zout, en chilivlokken toe. Bak kort mee. Voeg de kip toe en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Giet de slagroom en witte wijn erbij, roer door en leg de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de peterselie, doperwten en een snufje nootmuskaat toe en laat nog 2 minuutjes zonder deksel pruttelen. Breng op smaak met eventueel extra peper / zout en een beetje citroensap.
  2. Giet de pasta af en meng de pasta door de romige saus met kip en groenten. Bestrooi met geraspte kaas en eventueel extra chilivlokken en peterselie.
Deel dit Recept

TIP: Beaudine kwam nog met een super lekker idee. Bak 125 gram spekjes heel krokant en strooi die vlak voor serveren over de pasta.

makkelijke avondmaaltijd

recept romige kip met knoflook, groenten en pasta

Deze pasta met romige kip, aubergine en doperwten staat met een half uurtje op tafel. Ik bestrooi vlak voor serveren de pasta met nog extra chilivlokken en zwarte peper. Probeer eventueel ook eens mijn pasta met tonijn in roomsaus. Ook heerlijk en simpel te maken.

recept romige kip met pasta, aubergine en doperwten

Door de roomsaus gaat ook nog een scheut witte wijn. Mocht je nu liever geen wijn gebruiken, voeg dan een scheut water toe en zorg dat je niet te zuinig bent met het kruiden van de saus. Eventueel zou je dan een half groenten bouillonblokje kunnen toevoegen voor extra smaak.