Ravioli met spinazie en nduja. Deze heerlijke avondmaaltijd is gezond en staat ruim binnen een half uur al bij je op tafel.

Soms wil je na een drukke werkdag snel iets op tafel zetten maar natuurlijk wel iets dat ontzettend lekker is. Deze romige ravioli met spinazie en nduja is zo’n gerecht. Binnen 20-25 minuten staat het al op tafel en het is echt smullen 😋
Eet jij net zoals ons ook graag een pastamaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pasta carbonara, pasta pesto met kip of maak een keertje de spaghetti in tomatensaus met gehakt.
Recept ravioli met spinazie en nduja

Ravioli met spinazie en nduja
Ingrediënten
- 500 gram verse ravioli ik gebruikte ravioli ai funghi
- 250 gram cherrytomaten gehalveerd
- 600 gram verse spinazie
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 40 gram Nduja
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- snufje zout optioneel
- verse basilicum grof gehakt en optioneel
- geraspte kaas soort naar eigen smaak
- 250 mililiter kookroom
- 1 eetlepel bloem niet een te volle eetlepel gebruiken
Instructies
- Kook de ravioli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een flinke snuf zout. Giet de pasta af.
Maak ondertussen de saus:
- Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan. Bak de uien met de tomaat, knoflook, Italiaanse kruiden, peper, zout en de nduja aan voor ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg in delen de spinazie toe en bak tot alle spinazie geslonken is. Voeg de bloem toe en bak kort mee.
- Voeg dan de kookroom en roer goed door elkaar.
- Meng voorzichtig de gekookte ravioli door de saus. Schep de ravioli over 4 borden, bestrooi met een beetje verse basilicum en bestrooi met geraspte kaas. Eet smakelijk!
- Niet Italiaans maar ik gebruikte extra belegen kaas. Je kunt ook Grana padano of Parmezaanse kaas kunnen gebruiken. Gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt.
Wat is Nduja?
Nduja…uitgesproken als ‘en-doe-ja’… is een zachte, pittige worst uit Calabrië (Italië) Het is gemaakt van varkensvlees, chilipepers en een beetje vet. Door de zachtere structuur kun je het makkelijk door sauzen mengen. Nduja geeft een gerecht meteen super veel en ietwat pittige smaak. Ideaal voor wie van een beetje pit houdt…en wij houden wel van een beetje pit 😊 TIP: Nduja is ook heerlijk op een tosti.


Verse spinazie
De combinatie van de verse spinazie en de pittige nduja is echt een feestje. De spinazie verzacht de hitte van de nduja, terwijl de kruiden en chili uit de worst een oppepper geven aan de milde ravioli. Kies het liefst wel voor verse ravioli uit de koeling. Die is zoveel lekkerder én sneller klaar dan gedroogde ravioli. Welke vulling je kiest maakt niet heel erg veel uit. Kies vooral een vulling die jij lekker vindt.
5 veelgestelde vragen over ravioli met spinazie en nduja (FAQ)
Nduja is een pittige, smeerbare worst uit Calabrië, Italië. Het geeft gerechten een kruidige en licht rokerige smaak. In pasta smelt je ’nduja in de pan met wat olie of boter, zodat het zich goed mengt met de saus.
Nduja is te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels, grotere supermarkten en online webshops.
Ja! Als je geen fan bent van pittig eten, kun je nduja vervangen door zachte salami, chorizo of zongedroogde tomaten voor een hartige smaak zonder de pittigheid.
Nduja heeft een pittige, hartige en licht rokerige smaak. Door de combinatie van varkensvlees, chilipepers en specerijen heeft het een kruidige en intense smaak.
Nduja blijft ongeopend meerdere maanden goed in de koelkast, mits luchtdicht verpakt. Na openen kun je het het beste binnen 3 tot 4 weken gebruiken. Bewaar het afgesloten om uitdrogen te voorkomen. Je kunt nduja ook invriezen in kleine porties, zodat je het langer kunt bewaren.

Deze avondmaaltijd laat zien dat lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een glas rode wijn erbij voel je je in een handomdraai in een Italiaanse trattoria, uiteraard zonder glas rode wijn erbij ook 😜 Ik zeg Buon appetito! Als je deze pasta gemaakt hebt, laat ons dan weten in de reacties wat je van het gerecht vond 🤗
Heelt erg lekker