500gramverse ravioliik gebruikte ravioli ai funghi
250gramcherrytomatengehalveerd
600gramverse spinazie
1uigesnipperd
3teentjes knoflookfijngehakt
40gramNduja
2theelepelsgedroogde Italiaanse kruiden
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
verse basilicumgrof gehakt en optioneel
geraspte kaas soort naar eigen smaak
250mililiterkookroom
1eetlepelbloem niet een te volle eetlepel gebruiken
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de ravioli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een flinke snuf zout. Giet de pasta af.
Maak ondertussen de saus:
Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan. Bak de uien met de tomaat, knoflook, Italiaanse kruiden, peper, zout en de nduja aan voor ongeveer 2-3 minuten.
Voeg in delen de spinazie toe en bak tot alle spinazie geslonken is. Voeg de bloem toe en bak kort mee.
Voeg dan de kookroom en roer goed door elkaar.
Meng voorzichtig de gekookte ravioli door de saus. Schep de ravioli over 4 borden, bestrooi met een beetje verse basilicum en bestrooi met geraspte kaas. Eet smakelijk!
Niet Italiaans maar ik gebruikte extra belegen kaas. Je kunt ook Grana padano of Parmezaanse kaas kunnen gebruiken. Gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt.