Deze ravioli ovenschotel met spinazie in romige tomatensaus is supermakkelijk, snel en zit bomvol smaak. Ideaal voor drukke dagen waarin je wel zin hebt in iets lekkers, maar niet in gedoe. Gevulde pasta, verse spinazie, kruidenroomkaas en gesmolten kaas. Wat wil je nog meer? Binnen 30 minuten kan je al aan tafel.
Voor de kids en manlief doe ik er vaak wat verse worst doorheen, maar je kunt dit recept ook makkelijk vegetarisch maken. Persoonlijk vind ik zonder worst lekkerder, dus kies vooral wat jou lekker lijkt!
👉 Wat lees je vandaag bij ons:
- Hoe maak je deze romige ravioli ovenschotel met spinazie
- Stap voor stap foto’s
- Antwoorden op veelgestelde vragen
- Wat eet je erbij?
- Meer lekkere ovengerechten met pasta

Hoe maak je deze ravioli ovenschotel
Deze romige ravioli ovenschotel met spinazie maak je met gevulde ravioli (verse uit de koeling), spinazie, verse worst, gezeefde tomaten en kruidenroomkaas. De saus maak je snel en simpel klaar in een hapjespan, de ravioli gaat er dan rauw doorheen.
Dan doe je alles in een ovenschaal, wat kaas eroverheen, hup de oven in en klaar! Serveer de pasta ovenschotel met een simpele salade of knoflookstokbrood en je hebt een maaltijd waar iedereen blij van wordt. Hier thuis in ieder geval wel. 🤗
Wij zijn sowieso dol op pasta ovenschotels en maken ook regelmatig de tortellini ovenschotel met crispy chili olie.

Ravioli ovenschotel met spinazie in romige tomatensaus
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 500 gram verse ravioli
- 2 braadworsten
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 400 gram verse spinazie
- 150 gram kruidenroomkaas
- 500 gram gezeefde tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 gram verse basilicum grof gehakt
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1,5 eetlepel bloem
- 150 gram geraspte Tex Mex kaas
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in.
- Verwijder het velletje van de braadworsten en knijp of snijd het vlees in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de uien met de knoflook, verse worst en paprika voor ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en bak tot geslonken is. Voeg de bloem toe en bak een paar seconden mee.
- Voeg dan de gezeefde tomaten en kruidenroomkaas toe en roer tot een romig geheel. Voeg de ravioli toe samen met de helft van de basilicum en roer alles door elkaar.
- Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en bak in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de ovenschotel iets afkoelen en bestrooi voor serveren met de overgebleven basilicum. Eet smakelijk!
Notities
Voedingswaarden
Stap voor stap in beeld
Onderstaande foto’s laten stap voor stap zien hoe ik deze ravioli ovenschotel met spinazie maak. Van het bereiden van de saus tot het vullen van de ovenschaal. Altijd fijn om even te checken tijdens het koken of je goed zit.




Veelgestelde vragen over ravioli ovenschotel met spinazie
Ik gebruik altijd verse ravioli uit de koeling omdat deze goed gaart in de oven. Qua vulling kun je gewoon kiezen wat jij lekker vindt. Vlees, kaas of groenten. Alles is even lekker in dit gerecht.
Zeker! Je kunt de ovenschotel ’s ochtends vroeg of de dag van te voren al klaarzetten en bewaren in de koelkast. Bak hem dan wel iets langer dan het recept voorschrijft. Of haal de ovenschaal een half uurtje voor afbakken uit de koelkast.
Ja, dat kan prima! Tegenwoordig heb je plantaardige kruidenroomkaas, plantaardige geraspte kaas en ook plantaardige ravioli. De ovenschotel smaakt net zo lekker.
Absoluut! Ik vind het gerecht zonder verse worst eigenlijk nog lekkerder. Manlief en de kids geven de voorkeur aan vlees, dus daarom voeg ik het meestal toe. Maar laat gerust de verse worst weg, de ovenschotel blijft net zo lekker.
Wat eet je erbij?
Deze pasta ovenschotel is in principe al een volwaardige maaltijd. Wij vinden het erg lekker om er soms nog een frisse rucola salade bij te serveren. Breng rucola op smaak met olijfolie, citroensap, zwarte peper en een snuf zout.
Wil je meer uitpakken? Dan is het ook heerlijk om een salade caprese met geroosterde tomaat erbij te serveren. Uiteraard is knoflookstokbrood ook altijd een goed idee, kan je meteen je bord ermee schoonmaken. 😉
Meer lekkere ovengerechten met pasta
Naast deze ravioli ovenschotel met spinazie hebben we natuurlijk nog meer lekkere ovenschotels. Probeer ook eens onze tortellini ovenschotel met tonijn en spinazie. Die staat ook binnen 30 minuten op tafel. Een grote favoriet bij ons thuis is de gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus. Wil je liever iets super romigs? Maak dan onze romige tortellini ovenschotel met spinazie.

Ik hoop dat je net zo gaat genieten van deze romige ravioli ovenschotel met spinazie als wij doen. Heel veel kookplezier en eet smakelijk! Nog meer inspiratie vind je bij al onze ovenschotel recepten, van pasta ovenschotels tot traybakes.