Ravioli met spinazie en nduja

Ravioli met spinazie en nduja

Ravioli met spinazie en nduja. Deze heerlijke avondmaaltijd is gezond en staat ruim binnen een half uur al bij je op tafel.

ravioli met spinazie en nduja

Soms wil je na een drukke werkdag snel iets op tafel zetten maar natuurlijk wel iets dat ontzettend lekker is. Deze romige ravioli met spinazie en nduja is zo’n gerecht. Binnen 20-25 minuten staat het al op tafel en het is echt smullen 😋

Eet jij net zoals ons ook graag een pastamaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pasta carbonara, pasta pesto met kip of maak een keertje de spaghetti in tomatensaus met gehakt.

Recept ravioli met spinazie en nduja

ravioli met spinazie en nduja

Ravioli met spinazie en nduja

Wil je snel en lekker eten? Maak dan zeker een keertje deze ravioli met spinazie en nduja klaar.
Vind jij dit recept lekker?
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, nduja, pasta, ravioli, spinazie, verse ravioli, verse spinazie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram verse ravioli ik gebruikte ravioli ai funghi
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 40 gram Nduja
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • verse basilicum grof gehakt en optioneel
  • geraspte kaas soort naar eigen smaak
  • 250 mililiter kookroom
  • 1 eetlepel bloem niet een te volle eetlepel gebruiken

Instructies

  • Kook de ravioli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een flinke snuf zout. Giet de pasta af.

Maak ondertussen de saus:

  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan. Bak de uien met de tomaat, knoflook, Italiaanse kruiden, peper, zout en de nduja aan voor ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg in delen de spinazie toe en bak tot alle spinazie geslonken is. Voeg de bloem toe en bak kort mee.
  • Voeg dan de kookroom en roer goed door elkaar.
  • Meng voorzichtig de gekookte ravioli door de saus. Schep de ravioli over 4 borden, bestrooi met een beetje verse basilicum en bestrooi met geraspte kaas. Eet smakelijk! 
  • Niet Italiaans maar ik gebruikte extra belegen kaas. Je kunt ook Grana padano of Parmezaanse kaas kunnen gebruiken. Gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Wat is Nduja?

Nduja…uitgesproken als ‘en-doe-ja’… is een zachte, pittige worst uit Calabrië (Italië) Het is gemaakt van varkensvlees, chilipepers en een beetje vet. Door de zachtere structuur kun je het makkelijk door sauzen mengen. Nduja geeft een gerecht meteen super veel en ietwat pittige smaak. Ideaal voor wie van een beetje pit houdt…en wij houden wel van een beetje pit 😊 TIP: Nduja is ook heerlijk op een tosti.

Verse spinazie

De combinatie van de verse spinazie en de pittige nduja is echt een feestje. De spinazie verzacht de hitte van de nduja, terwijl de kruiden en chili uit de worst een oppepper geven aan de milde ravioli. Kies het liefst wel voor verse ravioli uit de koeling. Die is zoveel lekkerder én sneller klaar dan gedroogde ravioli. Welke vulling je kiest maakt niet heel erg veel uit. Kies vooral een vulling die jij lekker vindt.

Ravioli met spinazie en nduja

ravioli met nduja en spinazie in roomsaus