popcorn rotsjes met kaneel en Rolo

popcorn rotsjes met kaneel en Rolo

Deze popcorn rotsjes met kaneel en Rolo heb ik gemaakt met de popcorn die ik pasgeleden opgestuurd had gekregen van John Altman. Er was namelijk een nieuwe smaak uitgebracht met…..kaneel. Nu ben ik echt gek van kaneel en ik vond de popcorn dan ook echt super lekker. Misschien is het zonde wat ik gedaan heb maar ik kreeg meteen een heerlijk idee om te maken met deze popcorn. Namelijk popcornrotsjes ipv pindarotsjes. Enig nadeel is alleen wel dat deze popcorn (nog) niet zo heel makkelijk te verkrijgen is. Toevallig kwam ik de popcorn tegen bij Marqt, waar wij vaak brood halen. Daarom heb ik dit recept ook gemaakt met normale popcorn en dat is gelukkig ook gewoon erg lekker. Dus mocht je deze popcorn niet kunnen vinden, dan kan je het gelukkig met normale popcorn ook maken.

recept popcorn rotsjes met kaneel en Rolo

popcorn rotsjes met kaneel en rolo

5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediรซnten

  • 30 gram popcorn liefst kaneel popcorn
  • 175 gram melkchocolade
  • snufje zout
  • 1 rol Rolo in kleine stukjes gesneden
  • snufje Kaneel

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie. Roer de popcorn en een snufje zout erdoorheen. Schep hoopjes op een met bakpapier beklede snijplank. Leg wat stukjes Rolo op de hoopjes en bestrooi met een klein beetje kaneel. Zet de popcorn voor ongeveer 60 minuten in de koelkast zodat de chocolade goed kan uitharden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

popcorn rotsjes met kaneel en Rolo

recept zelf popcorn rotsjes maken met kaneel en Rolo
O ja…vergeet ik helemaal te vertellen in de intro. Ik had er ook nog Rolo stukjes bij gedaan. Als je dan zondigt…dan maar goed ook ๐Ÿ™‚  Heb je trouwens nog kruidnoten over, dan kan je ook kruidnotenrotsjes maken.

recept zelf popcorn rotsjes maken met kaneel en Rolo
Beaudine was echt ontzettend ziek (dat kan je denk ik wel zien aan haar ogen) op de dag dat ik deze popcorn rotsjes maakte maar gelukkig knapte ze een beetje op met een kop hete thee en iets lekkers erbij.

Ik heb even voor je opgezocht waar eventueel de popcorn van John Altman verkrijgbaar is: Marqt, Landmarkt, Shell, Spar en soms bij AH to Go

probeer ook eens onderstaande recepten

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/trifle-met-brownie-en-salted-caramel-maken/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/plaattaart-met-appel-peer-licor-43-en-amandelspijs/” target=_blank]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tiramisu-met-advocaat/” target=_blank]

Dit artikel is verder geen gesponsord of betaald artikel. Ik vind oprecht deze popcorn super lekker maar je kan deze popcorn rotsjes dus ook prima maken met gewone zoute of zoete popcorn.