Pittige venkelsalade met vissticks. Deze salade is heerlijk fris en pittig van smaak. De vissticks geven de salade een super lekkere bite.
Ben jij geen liefhebber van vissticks vervang de vissticks dan voor gepaneerde kip.
Venkel
Venkel is een frisse, knapperige en gezonde groente met een zachte anijssmaak. Het is wel een smaak die je vaak moet leren eten.
Vroeger vond ik venkel echt totaal niet lekker. Pas de laatste jaren begin ik venkel te waarderen. Wat eigenlijk gek is. Anijs vind ik namelijk wel erg lekker. De kinderen daarentegen vinden allebei venkel van kleins af aan al lekker.
Wat kan je allemaal doen met venkel
Venkel is een enorm veelzijdige groente. Je kunt met venkel namelijk koken, (roer)bakken, stoven, stomen of rauw eten.
In deze salade gebruik ik de venkel rauw. Je zou eventueel ook de venkel eerst kort kunnen roerbakken in een beetje olijfolie. Zo eet je de salade lauwwarm in plaats van koud.
De venkelsalade is ook erg lekker zonder de vissticks.
Vissticks
Mijn absolute guilty pleasure zijn vissticks. Gewoon kant en klare vissticks en dan het liefst van onze grote vriend de Kapitein (Iglo 😉 )
Nu zou je natuurlijk zelf vissticks kunnen maken maar ik ga voor deze salade voor snel en makkelijk. Eet jij ook graag vissticks? Probeer dan ook eens mijn broodje visstick met cheddar. Dat is weer eens iets anders dan een broodje met een burger.
Wat serveer je bij deze pittige venkelsalade met vissticks
Wij eten deze venkelsalade graag bij krokante aardappeltjes uit de oven. Je zou de salade ook kunnen serveren bij frietjes of krieltjes.
In de zomermaanden kan je ook stukjes stokbrood met kruidenroomkaas erbij serveren.
Recept pittige venkelsalade met vissticks
Pittige venkelsalade met vissticks
Ingrediënten
- 2 stuks venkel
- 1 paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 6 stuks radijsjes in dunne halve plakjes gesneden
- handje verse koriander fijngehakt (of peterselie)
- 1 rode peper fijngehakt
- 2 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
- 1 eetlepel Griekse yoghurt flinke eetlepel
- 1 teentje knoflook geraspt
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 limoen sap nodig
OVERIGE
- 12 stuks vissticks
Instructies
- Snijd de venkel in dunne halve reepjes. Hoe je dit doet? Snijd de harde onderkant en bovenkant van venkel eraf. Verwijder eventueel de buitenbladeren. Snijd dan de venkel in de doormidden (zoals bij een ui) en snijd daarna in dunne reepjes.
- Bak de vissticks volgens de gebruiksaanwijzing. Ik bak ze zelf graag in de koekenpan.
- Meng alle ingrediënten voor de venkelsalade. Serveer met de vissticks. Klaar is kees! Eet smakelijk.
Pittige venkelsalade met vissticks
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.