Dit stoofvlees in rode wijn is voor mijn doen een super simpel stoofrecept geworden. Gelukkig betekend simpel niet minder lekker. Door een goede rode wijn te gebruiken, zit er aan deze stoof namelijk een super rijke en volle smaak. Ze zeggen niets voor niets wat je erin stopt krijg je terug. Dus gebruik je een smerige slobberwijn, dan proef je dit absoluut terug. Geloof me, daar ga je dan niet blij van worden. Gebruik dus een rode wijn die je ook lekker vindt om te drinken. Geloof me, daar wordt je dan wel heel blij van π Er zit ditmaal in deze stoofpot geen groenten omdat ik ervoor gekozen heb de stoof te eten bij aardappelpuree met sperziebonen. Ook lekker is om dit stoofvlees in rode wijn als een patatje stoof te eten en dan met een flinke klodder mayo erbij!
Recept stoofvlees in rode wijn

IngrediΓ«nten
- 750 gram riblappen in blokjes gesneden
- 3 uien grof gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 400 milliliter rode wijn
- 75 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
- 1 runderbouillonblokje
- 1 eetlepel bloem
- 2 trostomaten in stukjes gesneden
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden (of Italiaanse kruiden)
- paar takjes verse tijm
- snuf gemalen zwarte peper en zout
- roomboter en olie
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper, zout en de bloem. Verhit een scheutje olijfolie en roomboter in een stoofpan. Bak het vlees rondom goudbruin aan en haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien met knoflook, ontbijtspek, rode peper, sambal badjak, tomaten en de gedroogde provencaalse kruiden. Als de uien glazig zijn, voeg dan 2 tl tomatenpuree en 1 el suiker toe en bak dit kort mee. Leg het vlees terug in de pan en verkruimel het bouillonblokje erbij en giet de wijn in de pan. Roer alles even goed door, leg een paar takjes tijm erbij en leg de deksel op de pan. (niet helemaal maar laat een klein stukje openstaan) Laat het stoofvlees minimaal 4 uur pruttelen. Mocht de saus niet indikken, haal dan na 3 uur de deksel helemaal van de pan.
Zoals je van ons gewend bent is ook deze stoof weer een beetje pittig. Uiteraard kan je de pit naar eigen smaak aanpassen door minder peper en/of sambal te gebruiken.
stoofvlees in rode wijn


probeer ook eens onderstaande recepten
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/guatemalaanse-stoofpot-pittig-en-bomvol-smaak/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/pittige-surinaamse-kip-stoofpot/” target=_blank]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-stoofschotel-met-sukade-en-rode-wijn/” target=_blank]