Pastasalade met tonijn en ei. Een heerlijke, gezonde en makkelijke pastasalade recept. Hier gaat echt iedereen van smullen! Deze pastasalade kan gegeten worden als avondmaaltijd, als lunch of als bijgerecht bij een barbecue. Ga je een keertje picknicken? Dan is het ook erg lekker om deze salade mee te nemen. Je kunt de salade namelijk prima van te voren al bereiden.
Wij eten graag nog stukjes stokbrood met kruidenboter bij de pastasalade. Niet gezond maar wel lekker!
Pastasalade met tonijn
Eigenlijk is het recept voor deze pastasalade met tonijn en ei ontstaan door allemaal leftovers. Ik had namelijk veel te veel sla gehaald met de boodschappen. Omdat we al twee dagen achter elkaar een salade aten wilde ik niet weer een “gewone” salade maken. Zelf heb ik voor deze salade niets extra’s te hoeven halen. Sterker nog, door het maken van deze salade heb ik een hoop van de kliko weten te redden. Durf dus zelf ook gerust te variëren met ingrediënten voor in de salade. Gebruik lekker wat je nog op voorraad hebt en wat echt opgegeten moet worden.
Ik gebruikte voor deze pastasalade verder nog appel, radijsjes, komkommer, tomaat en augurk.
Recept pastasalade met tonijn en ei
Pastasalade met tonijn en ei
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 2 blikjes tonijn blikjes van rond de 160 gram (water of olie naar eigen smaak)
- 100 gram radijsjes in stukjes gesneden
- 1 groentebouillonblokje
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden, liefst zonder zaadlijst
- 3 trostomaten in blokjes gesneden, liefs zonder vruchtvlees
- 5 grotere zoet-zure augurken in blokjes gesneden
- 1 appel in blokjes gesneden (geschild of ongeschild is eigen keuze)
- 4 eieren
DRESSING
- 250 gram créme fraîche
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gedroogde peterselie gedroogde oregano is ook lekker
- 1 theelepel sriracha flinke theelepel (minder als je niet van pittig houdt)
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een groentebouillonblokje. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel eventueel met een beetje olie tegen het plakken.
- Kook ondertussen ook de eieren (redelijk) hard. Spoel de eieren met koud water, pel ze en snijd ook de eieren in blokjes. (bewaar eventueel drie plakjes ei voor het serveren)
- Maak de dressing: meng hiervoor alle ingrediënten. Wees niet te zuinig met zout! Anders is de dressing te vlak door de pastasalade.
- Meng alle ingrediënten voor de pastasalade inclusief de dressing! Zet even in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
- TIP: erg lekker is om de pastasalade te serveren op wat gemengde sla.
- TIP: haal de pastasalade 20 min. voor serveren uit de koelkast. Als de salade te koud is proef je minder van de smaak.
Welke pasta gebruiken voor de salade
Welke pasta je “moet” gebruiken voor deze pastasalade maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Wil je echt een gezonde salade maken? Gebruik dan een volkoren pasta. De vorm van de pasta maakt ook niet zoveel uit. Gebruik dus vooral wat jijzelf lekker vindt. Denk aan penne, macaroni, farfalle of bijvoorbeeld fussili. Heb je een aantal verschillende pasta soorten over? Gebruik de verschillende soorten door elkaar. Let er dan wel op dat de pasta redelijk dezelfde grote heeft en dezelfde bereidingstijd nodig heeft.
Andere lekkere pastasalade recepten
Eet jij ook graag een pastasalade? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Pastasalade met pesto en gegrilde kip, carpaccio pastasalade of maak de pastasalade met spekjes, ei en tomaat.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.