Trefwoord: ei, pasta salade, pastasalade, salade, tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
300grampastanaar keuze
2blikjestonijn blikjes van rond de 160 gram (water of olie naar eigen smaak)
100gramradijsjesin stukjes gesneden
1groentebouillonblokje
1/2komkommerin blokjes gesneden, liefst zonder zaadlijst
3trostomatenin blokjes gesneden, liefs zonder vruchtvlees
5groterezoet-zure augurkenin blokjes gesneden
1appelin blokjes gesneden (geschild of ongeschild is eigen keuze)
4eieren
DRESSING
250gramcréme fraîche
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1theelepelgedroogde peterseliegedroogde oregano is ook lekker
1theelepelsrirachaflinke theelepel (minder als je niet van pittig houdt)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een groentebouillonblokje. Giet de pasta af en spoel met koud water. Besprenkel eventueel met een beetje olie tegen het plakken.
Kook ondertussen ook de eieren (redelijk) hard. Spoel de eieren met koud water, pel ze en snijd ook de eieren in blokjes. (bewaar eventueel drie plakjes ei voor het serveren)
Maak de dressing: meng hiervoor alle ingrediënten. Wees niet te zuinig met zout! Anders is de dressing te vlak door de pastasalade.
Meng alle ingrediënten voor de pastasalade inclusief de dressing! Zet even in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
TIP: erg lekker is om de pastasalade te serveren op wat gemengde sla.
TIP: haal de pastasalade 20 min. voor serveren uit de koelkast. Als de salade te koud is proef je minder van de smaak.