pasta met spinazie en pittige gamba's van de BBQ
Printen Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 20 gamba's
- 2 theelepels chilivlokken
- snufje zwarte peper
- snufje zeezout
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 400 gram spinazie
- olijfolie extra vierge
- zonnebloemolie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 10 plakjes pancetta gehalveerd
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Zet de bbq aan en verwarm deze tot 200 graden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge
- Meng de gamba's met de chilivlokken, peper en zout en wikkel ze in de pancetta
- Bak de gamba's op de bbq indirect (dus niet boven het vuur ivm met aanbranden)
- Fruit de uien met de knoflook een snufje peper en een snufje zout op middelhoog vuur
- Voeg één eetlepel honing toe en bak dit kort mee
- Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit voor 30 seconden, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
- Breng het op smaak met een snufje beetje zwarte peper en zeezout
- Voeg de pasta toe aan de spinazie en meng dit met een tang goed doorelkaar
- Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel met olijfolie extra vierge en rasp er de Parmezaanse kaas overheen
- Wij houden van pittig dus ik heb er nog wat extra chilivlokken en zwarte peper overheen gestrooid (deze stap kan je dus eventueel overslaan)
- Leg per persoon 5 gamba's over de pasta
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer