pasta met tonijn en spinazie

pasta met tonijn en spinazie
Deel met je vrienden:

pasta met tonijn en spinazie

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze ik gebruikte Trottole all'uovo
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 bakje (250 gram) cherry tomaten gehalveerd
  • 1 bekertje (250ml) slagroom
  • 2 blikjes tonijn uitgelekt
  • olie
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 gram verse spinazie

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de uien met de peper, knoflook en een snuf peper en zout voor ongeveer 3 minuten. Voeg 1tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden en een 1/2 tl kerriepoeder toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en bak alles even kort mee. Voeg de gehalveerde cherry tomaten en het bekertje slagroom toe en laat dit een paar minuten zachtjes koken (zonder deksel op de pan) tot de saus iets indikt. Voeg dan de tonijn en de spinazie toe en laat weer eventjes kort koken zodat de saus verder kan indikken en de spinazie kan slinken.
  • Giet de pasta af en en schep dit door de saus.