pasta met tonijn roomsaus

pasta met tonijn roomsaus
Deel met je vrienden:

pasta met tonijn roomsaus

4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram trottole all’uove pasta of andere pasta naar keuze
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode peper fijngehakt
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 blikjes tonijn in olie blikjes van 145 gram per stuk
  • 250 milliliter slagroom
  • snuf nootmuskaat
  • 100 gram geraspte extra belegen kaas
  • handje verse petereselie fijngehakt

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak ondertussen de tonijn-roomsaus klaar: Verhit een scheutje olijfolie extra vierge in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, peper, zout, rode peper, honing, sambal badjak en Provencaalse kruiden. (ongeveer 3 min) Voeg de tonijn toe en bak kort mee op redelijk hoog vuur voor 1-2 minuutjes. Voeg de slagroom en de gehalveerde cherry tomaten toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Deksel niet helemaal gesloten op de pan. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met een snuf nootmuskaat en eventueel extra peper en/of zout. Meng de pasta erdoorheen en serveer met de geraspte kaas.
  • TIP 1: Als je net zoals ons van pittig houdt....bestrooi de pasta dan ook met een snuf extra chilivlokken of fijngesneden rode peper. TIP 2: Serveer de pasta met een frisse salade