pasta met geroosterde tomaten uit de oven

pasta met geroosterde tomaten uit de oven
Deel met je vrienden:

Deze pasta met geroosterde tomaten, ui en knoflook uit de oven, is met recht een super makkelijke maaltijd om klaar te maken. De geroosterde tomaten krijgen echt super veel smaak door ze samen in de oven te bereiden met de uien, knoflook, snuf peper, snuf zout en een klein scheutje balsamico azijn. Het enige wat je verder nog nodig hebt is verse pasta, verse basilicum en je hebt echt een heerlijk gerecht. Ik heb trouwens nog veel meer ideeën met deze geroosterde tomaten, dus binnenkort kan je nog een recept (of meer) verwachten. Ik ben bang dat ik er namelijk een nieuwe verslaving bij heb. Ach, hij is gelukkig een stuk gezonder dan mijn patat verslaving 😉 

recept pasta met geroosterde tomaten uit de oven

geroosterde tomaten uit de oven

4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram rivolo cherrytomaatjes gehalveerd
  • 6 sjalotjes gepeld en in partjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook gepeld en in partjes gesneden
  • snufje gemalen zwarte peper en zout
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • scheutje balsamico azijn
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 400 gram verse pasta
  • verse basilicum
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet een bakplaat in. Meng de tomaatjes met een snuf peper, zout, chilivlokken, een scheutje balsamico azijn, scheutje olijfolie extra vierge, de sjalotjes en de knoflook op de ingevette bakplaat en rooster de tomaatjes 25 minuten.
  • Kook de pasta gaar en leg hierop de geroosterde tomaten met de uien en knoflook. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum. Besprenkel eventueel vlak voor serveren met een klein beetje extra vierge olijfolie.

pasta met geroosterde tomaten

geroosterde tomaten uit de oven met knoflook, ui en balsamico azijn
Hoe simpel wil je het maken? Gewoon alle ingrediënten op een bakplaat mengen en dan hop….de oven in. Groot voordeel is ook echt dat je huis super lekker gaat ruiken. Je waant je echt eventjes in Italië. Ik ben zelf niet zo’n liefhebber van balsamico azijn maar door de azijn gaan de tomaatjes echt super lekker karameliseren….sla dit ingrediënt dus echt niet over. Ook al ben je misschien geen fan van balsamico 🙂 
pasta met geroosterde tomaten, ui en knoflook uit de oven met balsamico azijn
Ik heb dit keer niet zelf mijn pasta gemaakt…sorry…geen tijd voor. Daarom heb ik gewoon kant en klare verse pasta uit de supermarkt gebruikt. Heb je nu wel tijd genoeg, dan is zelfgemaakte pasta natuurlijk wel veel lekkerder.
pasta met geroosterde tomaten uit de oven en zelfgemaakte focaccia met rozemarijn en Parmezaanse kaas
Ik maakte bij de pasta wel een focaccia met rozemarijn en Parmezaanse kaas. De focaccia is ook lekker om te dopen in een mengsel van olijfolie, knoflook, peper, zout en een beetje chilivlokken. Mmmmm ik krijg er echt zelf spontaan weer honger van.