panna cotta recepten: 6 lekkere variaties

panna cotta recepten: 6 lekkere variaties

Panna cotta recepten: 6 lekkere variaties. Panna cotta is gelukkig ontzettend simpel om zelf te maken. Wij zijn niet zo van de “toetjes” thuis maar voor een panna cotta maken wij allemaal (op Amaranthe na) graag een uitzondering. Je hoeft dus niet per se uit eten te gaan om te kunnen genieten van een lekker dessert, nagerecht, toetje of hoe je het dan ook wilt noemen.

panna cotta recepten

De basis van een panna cotta is echt mega simpel! Panna cotta betekent gekookte room. Logisch dus dat room het hoofdbestanddeel is van je gerecht. Aangevuld met suiker, vanille en gelatine. Ik gebruik naast room ook melk. Ik doe dit om de panna cotta iets minder “zwaar” te maken. Panna cotta is namelijk vaak wel een “uitbuik toetje”….als je snapt wat ik bedoel. Na een paar happen wil je toch vaak even de bovenste knoop van je broek losmaken.

6 lekkere panna cotta recepten

Wil jij thuis ook gaan experimenteren met panna cotta? Ik heb 6 lekkere panna cotta recepten voor je in een overzicht gezet. Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan.

Panna Cotta salted caramel en gesuikerde pinda’s

Dit is echt een “uitbuik” panna cotta. Deze panna cotta met salted caramel is mega lekker maar ook mega vullend. Wees dus gewaarschuwd en laat de weegschaal even een paar dagen in de kast staan.

panna cotta met salted caramel

citroen met blauwe bessen

Deze citroen panna cotta met blauwe bessen is een heerlijk fris recept. Naast blauwe bessen is het ook lekker om bramen toe te voegen of eventueel frambozen.

panna cotta met citroen

Amarula panna cotta

Vanwege de Amarula is deze panna cotta niet geschikt voor kinderen. Maar soms mag je jezelf natuurlijk wel eventjes flink verwennen. Vervang voor een kidsproof versie de Amarula eventueel voor een beetje chocomelk. Zo lijkt de panna cotta van de kids toch op die van jou.

panna cotta met Amarula

panna cotta met kokos en ananas

Met deze kokos-ananas panna cotta haal je echt de zomer in huis. Dit is een ontzettend lekkere en frisse panna cotta. Het gerecht voelt bijna gezond aan πŸ˜‰ Kun je de ananasmoes niet vinden gebruik dan eventueel gepureerd ananasblokjes.

pana cotta met ananas en kokos

Simpele panna cotta met rood fruit compote

Ondanks dat dit een mega simpel recept is is deze panna cotta met rood fruit nog steeds een favoriet.

Appelmoes met gesuikerde amandelen

Deze panna cotta met appelmoes is geen zelf bedacht recept. Ik at deze panna cotta op een food event en vond het eigenlijk maar een vreemde combinatie. Tot ik een hap nam! Wauw! Het was echt ontzettend lekker. Zo zie je maar hoe bepaalde gerechten vreemd klinken, je het eigenlijk niet wilt proberen maar je positief kunnen verrassen.

panna cotta met appelmoes

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken