ovenschotel krieltjes met andijvie, Boursin en kip

ovenschotel krieltjes met andijvie, Boursin en kip
Deel met je vrienden:

ovenschotel krieltjes met andijvie, Boursin en kip

4.2 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 ovenschotel

Ingrediënten

  • 600 gram voorgegaarde mini krieltjes
  • 2 stuks kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 2 stuks trostomaten in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 150 gram Boursin of kruidenroomkaas
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 200 gram andijvie +eventueel extra voor los erbij
  • olie
  • 75 gram geraspte extra belegen kaas

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie. Verhit de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in 5 minuten beetgaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de uien met de knoflook, sambal, blokjes tomaat, paprikapoeder, kerriepoeder en een snuf peper/zout voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar. Roer dan de Boursin erdoorheen. Voeg de andijvie en krieltjes toe en schep vervolgens alles in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 minuten in de oven. Zet eventueel daarna nog 5 minuten de grill of hetelucht functie aan voor een mooi kleurtje van de kaas.
  • TIP: Lekker om wat rauwe andijvie erbij te serveren.