Orzo salade met gerookte zalm

Orzo salade met gerookte zalm
Deel met je vrienden:

Orzo salade met gerookte zalm

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Mediterraanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram orzo
  • 3 bosui fijngesneden
  • 1 zak gemengde sla (150gram)
  • 125 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 65 gram pijnboompitten
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 200 gram warm gerookte zalm in stukjes gescheurd

Instructies

  • Kook de Orzo gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (dit duurt ongeveer 10 min). Meng ondertussen de roomkaas met de sap en rasp van een halve citroen, flinke snuf peper, zout en de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan.
  • Giet de Orzo af en meng met de roomkaas. Voeg de peterselie, gescheurde zalm, de gehalveerde tomaatjes, avocado, bosui en pijnboompitten toe. Als je de salade koud wilt eten, zet hem dan in de koelkast en voeg vlak voor serveren de sla toe. Anders mag je de salade meteen mengen met de sla. Bestrooi vlak voor serveren met een snufje pul biber of chilivlokken.