150gramgeraspte wortelik gebruikte een zakje voorgesneden wortel
300gramwitte kool of spitkoolik gebruikte een zakje voorgesneden kool
1paprikain dunne reepjes gesneden
handkorianderfijngehakt
handjegezouten pinda's
seroendeng
PINDADRESSING:
3eetlepelspindakaasflinke eetlepels
5eetlepelszonnebloemolie
3teentjesknoflookgrof gehakt
3centimeterverse gembergeschild en grof gehakt
2theelepelssambal oelekflinke theelepels
2eetlepelssojasaus
1eetlepelketjap manis
1eetlepelrijstazijnook wel sushi azijn genoemd
1/2eetlepelhoning
1limoensap nodig
snufversgemalen zwarte peper en zout
scheutwater
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng in een blender/keukenmachine alle ingrediënten voor de pindadressing tot een smeuïge geheel. Voeg een scheut water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en fruit de uien met de knoflook. Voeg het gehakt toe samen met de specerijen en bak tot het goudbruin en gaar is. Giet eventueel overtollig vocht af. Je wilt een beetje knapperige stukjes gehakt hebben.
Bereid de noedels/mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie.
Meng in een grote mengkom de reepjes komkommer, wortel, witte kool, paprika, gehakt, koriander en de noedels. Meng de pindadressing naar smaak door de salade. Bestrooi met een handje (gezouten) pinda's, seroendeng en/of extra koriander.
TIP: onze meiden vinden koriander niet altijd even lekker....maar net hoe hun bui is...ik vervang dit ook weleens voor fijngehakte bosui. TIP: ook lekker is nog om reepjes verse mango door de salade te mengen.