Zelf Mexicaanse burrito’s Knorr Wereldgerechten maken zonder pakjes en zakjes? Dan zit je hier goed! Dit recept is gebaseerd op het populaire Knorr Wereldgerecht, maar dan helemaal vers, makkelijk en veel lekkerder.
Jaren geleden aten Jan Willem en ik deze burrito’s bijna wekelijks. Nu maken we ze zelf met verse ingrediënten, zodat we precies weten wat erin zit. En eerlijk is eerlijk, het is nog sneller klaar dan je denkt. De smaak is heerlijk kruidig en het recept is ideaal voor een doordeweekse avond. Alles wat je nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis!
Extra tip: Wil je dit burrito recept nog rijker maken? Voeg dan extra toppings toe zoals zelfgemaakte guacamole, frisse sla of gebakken mais en/of bonen.
Ook dol op Mexicaans eten?
Probeer dan zeker eens onze andere Mexicaanse recepten voor nog meer inspiratie en lekkere ideeën!
recept Mexicaanse burrito’s

Mexicaanse Burrito’s à la Knorr Wereldgerechten
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 750 gram kippendijenfilet in stukjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 flinke eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- flinke snuf chilipoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1,5 eetlepel gedroogde peterselie
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 paprika’s in blokjes gesneden
- 30 milliliter water
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2 theelepels korianderpoeder
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
Mexicaanse dipsaus
- 200 gram crème fraîche
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 1/2 theelepel citroensap
- 1/ theelepel paprikapoeder
Overige
- 8 tortilla’s
- sla optioneel
- 100 gram geraspte extra belegen kaas
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de dipsaus: Meng hiervoor de crème fraîche met de uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en gedroogde peterselie. Zet de de dipsaus even in de koelkast.
- Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, bruine basterdsuiker, kaneel, peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de kip kort rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel helemaal van de pan en laat nog 5 minuten extra zachtjes pruttelen.
- Vet een ovenschaal in. Beleg de wraps met het Mexicaanse kip mengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10 minuten goudbruin. Ik zet meestel de laatste paar minuten de oven even op heteluchtstand.
- Serveer met de Mexicaanse dipsaus en eventueel sla. Eet smakelijk! 😋
- TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.
Notities
Veelgestelde vragen
Door zelf de juiste combinatie van specerijen te gebruiken. In dit recept combineren we paprikapoeder, kerrie, komijn, koriander, chilipoeder en een beetje kaneel voor een authentieke smaak.
Ja, je kunt de burrito’s helemaal voorbereiden en afgedekt bewaren in de koelkast. Opwarmen doe je eenvoudig in de oven. Ideaal als je weinig tijd hebt!
Serveer de burrito’s met de zelfgemaakte Mexicaanse dipsaus en een frisse salade. Ook rijst of guacamole zijn heerlijke aanvullingen.
Naast kip kun je ook gehakt, pulled pork of een vegetarische vulling gebruiken. Voeg gerust extra bonen, mais of avocado toe voor meer variatie.

Hoe maak je Mexicaanse Burrito’s à la Knorr Wereldgerechten?
Om zelf Mexicaanse burrito’s Knorr Wereldgerechten te maken, gebruik je een heerlijke mix van specerijen zoals paprikapoeder, komijn, koriander en een vleugje kaneel. Hierdoor krijgen de burrito’s die typische en warme smaak die je herkent van het bekende pakje.
Wat dit recept extra fijn maakt, is dat je eindeloos kunt variëren met de vulling. Gebruik kip, rundergehakt of maak een vegetarische variant met bonen en mais. De wraps vullen we lekker royaal en serveren we met een simpele Mexicaanse dipsaus.

Ik had nog bosui over van mijn kip in chilisaus ovenschotel en gebruikte dat als topping. Heb je geen bosui in huis? Dan zou ik het er niet speciaal voor kopen
We vinden het echt super leuk als je ons volgt op Facebook, Instagram of Pinterest.
Heb je deze burrito’s gemaakt? Laat het ons vooral weten! Je kunt ons taggen via @familieoverdekook of de hashtag #familieoverdekook gebruiken.
We worden altijd helemaal blij als we jullie lekkere creaties voorbij zien komen. 🥰
Laatste update: 4 april 2025
Wauw, dit was echt lekker. Zelfs mijn zoon, die niet alles lust heeft heerlijk gegeten. Dit ga ik vaker maken. ❤️
Beste Monique,
Jeej! Wat ontzettend leuk om te lezen dat jullie de burrito”s zo lekker vonden 🤗
Smakelijke groetjes
Marie Louise