limoen kip met noedels en chilisaus

limoen kip met noedels en chilisaus

Limoen kip met noedels en chilisaus. Deze frisse avondmaaltijd is heerlijk zomers en is super simpel te bereiden.

Wanneer het warm buiten is verlang ik naar niet al te zwarte maaltijden en dan is deze maaltijd ideaal. De frisse chilisaus dip is overigens ook lekker op een burger. Just saying 😉

limoen kip met noedels en chilisaus

Limoen kip

Het lekkerste resultaat krijg je wanneer je de kip een nachtje kan laten marineren. Zo trekken alle smaken van de frisse marinade in de kip.

De marinade maak je met limoen, sojasaus, mirin, rode peper, knoflook, gember, honing en sesamolie. Door de limoensap wordt je kip ook ontzettend mals. Maak gerust dus ook eens bbq spiesjes van kip met deze marinade. Manlief is helemaal verzot inmiddels op deze kip, dus wij komen de zomer wel door 😉

Eet jij ook graag gerechten met limoen erin? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: avocado dip met feta, kipburger met mango salsa en limoen-mayonaise of maak eens de Mexicaanse salade met chipotle kip.

Welke noedels gebruiken

Voor dit recept gebruik ik zelf iedere keer andere noedels. Het is maar net waar ik trek in heb. Op de foto’s zie je dat ik rijstnoedels heb gebruik. Deze noedels zijn in de zomer lekker licht van smaak. Je kunt echter ook woknoedels, mihoen of udon noodles gebruiken.

Recept limoen kip met noedels en chilisaus

noedels met limoen kip en chilisaus

limoen kip met noedels en chilisaus

Makkelijk, simpel en ontzettend lekker. Deze noedels met limoen kip en frisse chilisaus dressing is een ideale zomerse avondmaaltijd voor het hele gezin.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: chilisaus, kipfilet, kippendijfilet, limoen, limoen kip, noedels, noodles, rijstnoedels
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

LIMOEN KIP

  • 4 stuks kippendijfilet
  • 30 milliliter sojasaus
  • 30 milliliter mirin
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 1 limoen sap en rasp nodig
  • 3 teentjes knoflook grof gehakt
  • 3 centimeter vers gember geschild en grof gehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper

CHILISAUS DIP

  • 100 milililiter sweet chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1/2 limoen sap nodig

EXTRA'S

  • 225 gram rijstnoedels
  • koriander grof gehakt en optioneel
  • 1 paksoi in stukjes gesneden
  • handje gezouten cashewnoten
  • kroepoek

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de kip (behalve de kip zelf) in een blender. Doe de kip in een mengkom en voeg de marinade toe. Laat de kip minmaal een uur maar liefst veel langer marineren. 
    TIP: heb je geen blender? Rasp of hak de ingrediënten dan heel fijn en meng dit dan met de honing, sojasaus, mirin en limoensap.

Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je het gerecht gaan bereiden:

  • Meng alle ingrediënten voor de chili dip en zet apart.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten per kant….afhankelijk van hoe dik je kip is.
  • Kook ondertussen de (rijst)noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Spoel de noedels met koud water af.
  • Roerbak ondertussen ook de paksoi. Verwarm in dezelfde pan eventueel de noedels mee.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Serveer de (rijst)noedels met de kip en verdeel er een beetje chilisaus dip overheen. Bestrooi vervolgens met grof gehakte koriander en cashewnoten. Serveer er kroepoek bij en eet smakelijk!
  • TIP: in plaats van koriander kan je ook (platte) peterselie gebruiken. Ook lekker is om nog verse gehakte rode peper toe te voegen.
  • TIP: in plaats van paksoi kan je uiteraard ook andere wokgroenten of sugar snap erbij serveren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke kip gebruiken

Zelf gebruik ik voor dit recept 4 stuks kippendijfilet. Nu weet ik dat niet iedereen fan is van kippendijen. Je kunt eventueel ook twee grote kipfilet gebruiken en deze halveren.

TIP: is de enige reden dat je geen kippendijfilet wilt eten die vette “fliebertjes”? Ik snijd zelf altijd wel de grotere stukken vet van de randen. Zo krijg je wel de malsheid van de kippendijfilet zonder het nare mondgevoel van het vet.

Limoen kip met noedels

noedels met limoen kip en chilisaus