Makkelijk, simpel en ontzettend lekker. Deze noedels met limoen kip en frisse chilisaus dressing is een ideale zomerse avondmaaltijd voor het hele gezin.
Meng alle ingrediënten voor de kip (behalve de kip zelf) in een blender. Doe de kip in een mengkom en voeg de marinade toe. Laat de kip minmaal een uur maar liefst veel langer marineren. TIP: heb je geen blender? Rasp of hak de ingrediënten dan heel fijn en meng dit dan met de honing, sojasaus, mirin en limoensap.
Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je het gerecht gaan bereiden:
Meng alle ingrediënten voor de chili dip en zet apart.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten per kant....afhankelijk van hoe dik je kip is.
Kook ondertussen de (rijst)noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Spoel de noedels met koud water af.
Roerbak ondertussen ook de paksoi. Verwarm in dezelfde pan eventueel de noedels mee.
Snijd de kip in reepjes.
Serveer de (rijst)noedels met de kip en verdeel er een beetje chilisaus dip overheen. Bestrooi vervolgens met grof gehakte koriander en cashewnoten. Serveer er kroepoek bij en eet smakelijk!
TIP: in plaats van koriander kan je ook (platte) peterselie gebruiken. Ook lekker is om nog verse gehakte rode peper toe te voegen.
TIP: in plaats van paksoi kan je uiteraard ook andere wokgroenten of sugar snap erbij serveren.