lasagne met spinazie en tonijn

lasagne met spinazie en tonijn
Deel met je vrienden:

lasagne met spinazie en tonijn

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak verse lasagne bladen
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 bakje (250gr) cherrytomaten in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • snuf peper en zout
  • snuf chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Fruit de uien met de knoflook en rode peper met een snuf peper en zout. Voeg de cherrytomaatjes en tonijn toe en bak dit een paar minuten op redelijk hoog vuur. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg vervolgens de slagroom en crème fraîche toe. Breng alles op smaak met 1 tl nootmuskaat en een flinke snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in en verdeel over de bodem een dun laagje saus. Leg op de saus de lasagne bladen. Verdeel hier overheen saus, geraspte kaas en ga zo verder tot je afsluit met saus. Bestrooi met geraspte kaas en scheur de mozzarella in stukken. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en eventueel een flinke snuf chilivlokken. Bak de lasagne in 25-30 minuten goudbruin en gaar.