ijsthee limonade met citroen, limoen en gember

ijsthee limonade met citroen, limoen en gember

Wat een heerlijke zomerse dorstlesser is deze ijsthee limonade met citroen, limoen, gember en groene thee siroop. Niet alleen Beaudine en Amaranthe drinken deze limonade graag, maar ook Jan Willem en ikzelf. Deze “ijsthee” limonade is namelijk niet te zoet en juist lekker fris. Ideaal met de warme dagen van afgelopen weken. Wat treffen we het overigens met het prachtige weer. Wat ons betreft mag het het hele jaar zo lekker zonnig blijven. Voor deze “ijsthee” gebruik ik overigens niet daadwerkelijk thee maar een limonadesiroop.

Van de Boom heeft aan ons gevraagd of wij met hun siropen verschillende recepten willen maken. Zij willen laten zien dat je met een limonadesiroop namelijk veel meer kan dan alleen maar water toevoegen. Limonade is natuurlijk niet alleen lekker voor kinderen om te drinken maar ook voor volwassenen. We gaan in totaal 6 recepten maken met 6 verschillende smaken siroop. Ook gaan Beaudine en Amaranthe daarvan twee recepten maken en filmen. Ik zal alvast verklappen dat hier ook een slush puppy recept tussen zit. Dat is echt de favoriet van Amaranhte. Vandaag heb ik echter voor jullie het recept met de smaak Groene Thee Citrus.

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe Van de Boom Groene Thee Citrus siroop? Goed nieuws: we hebben namelijk gevraagd of we ook een paar flessen mogen weggeven en dat mag! We mogen 5×2 flessen weggeven. Hoe leuk…..en lekker….is dat! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is ons te vertellen met wie jij deze limonade wilt gaan proeven. Dit kan op onze Facebookpagina of Instagram pagina.

recept ijsthee limonade met citroen, limoen en gember

ijsthee limonade siroop met citroen en groene thee

Groene thee citrus limonade

zomers genieten van deze frisse limonadesiroop ijsthee met groene thee, limoen, citroen en gember
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Drankjes
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: citroen, gember, groene thee, ijsthee, limoen, limonade, limonadesiroop
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 liter

Equipment

  • karaf van 1,5 liter inhoud

Ingrediënten

  • 100 milliliter Van de Boom Groene Thee Citrus siroop
  • 1 liter koud water
  • 1 limoen in plakjes gesneden
  • 1 citroen in plakjes gesneden
  • 6 plakjes gember van ongeveer 0,5 cm dik
  • ijsblokjes wees niet te zuinig
  • 2 takjes rozemarijn optioneel
  • 5 takjes munt optioneel

Instructies

  • Schenk in het karaf 100 ml siroop met 1 liter koud water. Leg hierin de plakjes limoen, citroen en de gember. Voeg vervolgens flink wat ijsblokjes toe. Tip: ook lekker om te garneren met rozemarijn of munt
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: ook lekker is om vlak voor serveren nog een beetje rozemarijn of wat munt toe te voegen. Voor de rozemarijn kan je het beste twee takjes gebruiken. Wil je liever munt toevoegen, dan kan je iets meer gebruiken.

Van de Boom Groene Thee Citrus Limonade

Van de Boom is bijna overal verkrijgbaar. De siropen zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Hoogvliet en Deen.

Van de Boom limonadesiropen

De Green Tea Citrus smaak werd eerst verkocht onder de merknaam Pickwick. Echter is de siroop gemaakt door de Sapmakers van Van de Boom. Hier zijn zijn ze uiteraard erg trots op en daarom vind je deze siroop binnenkort ook onder de naam Van de Boom. Aan de siropen zijn géén kunstmatige kleur-, smaakstoffen toegevoegd. De siropen bevatten wel wat toegevoegde suikers, maar bevatten nog steeds 30% minder suiker dan andere vruchtensappen en siropen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.