Wil je s’avonds tot rust komen en genieten van een heerlijke maaltijd, dan is deze kruidige kip in kokosmelk met rijst echt een aanrader. Wat mij vaak opvalt als ik naar andere recepten zoek, is dat veel recepten zo weinig smaak bevatten. Het is vaak heel vlak van smaak en het lijkt wel of mensen bang zijn om diverse kruiden in één gerecht te gebruiken. Wij niet hoor! As wij eten bereiden dan bereiden we dit met smaak…veel smaak! Je tong moet geprikkeld worden en dat hoeft echt niet alleen maar met pepers en sambal te zijn.
Met deze kruidige kip in kokosmelk waan je jezelf echt eventjes op een tropische bestemming.
Wij gebruiken zoals je al gemerkt heb… of zult gaan merken…veel sambal. Een goede sambal geeft echter niet alleen pit aan een gerecht maar juist ook heel veel smaak. Nu kan je natuurlijk altijd de sambal achterwege laten of minderen, we verplichten je in onze recepten tot niets. Het is een handleiding die je naar eigen inzicht kan opvolgen.
kruidige kip in kokosmelk met rijst
Printen Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 400 gram Kippendijen in grote stukken gesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 stuks rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogd korianderblad
- 2 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel Kaneel
- 1 hand verse peterselie fijngesneden
- 1 tl trassi
- 1 eetlepel bruine suiker
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje zeezout
- 3 eetlepels citroensap
- 1 blikje kokosmelk blikje van 400 ml
- zonnebloemolie
- 350 gram rijst
Instructies
- Verhit in een grote hapjespan een flinke scheut zonnebloemolie
- Fruit hierin de uien met rode peper en een snufje zwarte peper en zeezout
- Voeg de knoflook, paprikapoeder, koriander, kurkuma, kaneel, citroensap en trassi toe en bak dit allemaal kort mee
- Voeg nu het mengsel in een keukenmachine toe met een scheutje olie en 3/4 van de peterselie. Mix tot je een smeuïge pasta hebt
- Voeg in dezelfde pan die je net gebruikt heb nog een scheutje olie toe en bak de kippendijen goudbruin
- Voeg de kruidenpasta toe en de sambal en bak kort mee
- Vervolgens voeg je de kokosmelk en bruine suiker toe en breng het al roerend aan de kook
- Zet het vuur nu laag en stoof de kip met de deksel op de pan voor 60 minuten
- Kook ondertussen de rijst
- Haal na 60 minuten de kip uit de pan en laat de saus inkoken tot je de gewenste sausdikte hebt. Voeg dan de kip weer toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kruidige kip eroverheen en bestrooi met de overgebleven peterselie
Serveer met tafelzuur, gebakken uitjes, kroepoek of alles wat jij er maar lekker bij vindt!
Eet Smakelijk!
Vanavond het recept van de gekruide kip geprobeerd. 1 woord, heerlijk!
Super leuk om te horen 🙂