10 satéstokjes in water laten weken zodat de stokjes niet verbranden
Wat heb je nodig (ingrediënten)
550gram kippendijfilet of kipfiletin stukjes gesneden
1eetlepelgedroogde oregano
1citroenrasp en sap nodig
2teentjesknoflookgeraspt
1/2theelepelwitte peper
snufzwarte peper
snufzout
snufjechilivlokken
3eetlepelszonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de kipspiesjes (Behalve de sateprikkers…dus) Laat minimaal 30 min marineren….hoe langer hoe lekkerder.
Rijg de kip aan de spiesjes.
Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. De kip spiesjes bereid je indirect, dus niet boven de kolen! Grill de kip in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin. Draai de kipspiesjes regelmatig om. (tijd is afhankelijk van hoe groot je kipstukjes zijn....ik snijd de stukjes niet al te groot)
TIP: Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, dan kan je heel goed checken of de kip gaar is. Deze moet namelijk 70 graden van binnen zijn. Heb je die niet, dan is het een kwestie van eventjes een stukje afsnijden en kijken of het gaar is.
TIP: Mocht je nu geen bbq hebben, dan kan je de kip uiteraard ook grillen in een grillpan, in de oven of gewoon aanbakken in een pan met een beetje olie en roomboter.