kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus
Deel met je vrienden:

kip in pindasaus

4.6 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst als je het recept met rijst wilt eten
  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2,5 cm verse gember geraspt
  • 1 bakje champignons grof gesneden
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 6 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 150 mililiter water
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • peper en zout
  • olie
  • handje gezouten pinda's optioneel

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.