Wanneer je het gerecht met rijst wilt eten, start dan met het koken van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking of klik op de link in ons artikel hoe je zelf luchtige rijst maakt.
WANNEER DE RIJST KOOKT BEGIN DAN OOK MET HET BAKKEN VAN DE KIP
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de uien, gember, knoflook en champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en/of peper.
Serveer de kip in pindasaus met de rijst en eventueel met een beetje grof gehakte pinda's. Ook erg lekker met een gekookt eitje en komkommer in zuur erbij. In plaats van pinda's kan je ook krokante uitjes gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!