
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet
- 2,5 eetlepels kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- snufje gemalen zwarte peper
- snufje gemalen zeezout
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel citroensap
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- bieslook optioneel
- 1 groentebouillonblokje
Instructies
- Kook een pan met water samen met het groentebouillonblokje
- Als het water kookt, leg dan de kipfilets hierin en kook ze op zacht vuur voor 10 minuten
- Haal de kipfilets uit het water en pluk ze met 2 vorken uit elkaar
- Bestrooi de geplukte kipfilet met de kerriepoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, kurkuma en wat peper en zout
- Meng dit goed door elkaar
- Voeg de mayonaise en de Griekse yoghurt toe en roer dit door de geplukte kip
- Breng op smaak met 1 tl citroensap en eventueel nog wat peper en/of zout
- Garneer met een klein beetje gehakte bieslook
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer